Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci trucuri prin care păstrezi toate proprietăţile legumelor chiar şi atunci când le găteşti

ro

12 May, 2014 17:58 1244 Marime text

Că o dietă bogată în legume este crucială pentru sănătatea noastră, ştim deja. Dar, modalitatea în care le gătim este aproape la fel de imporantă ca şi ingredientele pe care le alegem. De aceea, cei mai mari bucătari ne oferă sfaturi cu ajutorul cărora păstrăm proprietăţile legumelor intacte chiar şi atunci când le gătim.
Tocându-le şi apoi încălzindu-le puţin, determini alimentele să elibereze o cantitate mai mare de careotenoizi, antioxidanţi puternici, importanţi pentru sănătatea organismului tău, având capacitatea de a lupta împotriva cancerului.
Adaugă un strop de ulei atunci când sotezi sau găteşti legume, inclusiv salate. Grăsimile bune din ulei îţi vor ajuta corpul să absoarbă o cantitate mai mare de nutrienţi din preparatele încălzite.
După ce ai tocat usturoiul, lasă-l să se „odihnească” pentru măcar cinci minute. Cercetările în domeniu au demonstrat că, expus la aer, usturoiul poate influenţa reacţiile unei enzime ce au capacitatea de a elimina din organism compuşi anti-cancerigeni.
Toacă legumele în bucăţi cât mai mari, sau, de câte ori este posibil, găteşte-le întregi. Tocate, legumele îşi pierd din vitamine şi nutrienţi deoarece o mai mare parte a lor este expusă la aer.
Fierbe cartofii întregi, necurăţaţi. Astfel le vei păstra toată cantitatea de vitamina C, intactă.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii