Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 proiecte de hotarari, analizate in sedinta de consiliu a lunii iunie

ro

29 Jun, 2010 17:12 1137 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800, fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Nr.13621/29.06.2010

    10 proiecte de hotărâri, analizate în şedinţa de consiliu a lunii iunie

Consilierii locali din municipiul Medgidia s-au întrunit luni, 28 iunie, în şedinţa ordinară a acestei luni. Pe ordinea de zi au fost înscrise 10 proiecte de hotărâre iniţiate de domnul primar Marian Iordache, proiecte care au trecut de forumul consilierilor. La primul punct s-a admis Aprobarea atribuirii de denumiri pentru două străzi nou create în Zona Est a municipiului Medgidia, străzi ce străbat cartierul compus din 10 case pentru romi, create prin programul PHARE 2006: Accelerarea Implementării Strategiei Naţionale pentru Îmbunătăţirea Situaţiei Romilor şi implementarea proiectului ,,Mica infrastructură pentru zona alocată construirii de locuinţe sociale pentru 10 familii de romi din municipiul Medgidia”. Cele două străzi se vor numi Ion Voicu şi Ştirbei Vodă, numele a două personalităţi marcante ale istoriei noastre care au avut un rol determinant în existenţa şi statutul romilor pe teritoriul României. La punctul următor s-a aprobat atribuirea de denumiri pentru cinci străzi nou create în municipiul Medgidia. Aceste străzi fac parte din cartierul nou înfiinţat unde se vor construi 80 de locuinţe pentru tineri, pe terenul alocat acestora în baza Legii 15/2003. Străzile vor purta numele a cinci domnitori români şi personalităţi marcante din istoria românilor, şi anume: Mircea cel Bătrân, Alexandru Ioan Cuza, Constantin Brâncoveanu, Mihail Kogălniceanu şi Ion C. Brătianu.
  În şedinţa de luni s-a admis şi proiectul de hotărâre de aprobare a unor măsuri privind reglementarea circulaţiei autovehiculelor pe raza municipiului Medgidia, prin introducerea de sensuri unice pe mai multe străzi şi alei din localitate, în vederea necesităţii fluidizării traficului pe unele artere şi asigurarea unei circulaţii rutiere şi pietonale fluente şi sigure. Alte proiecte de hotărâri aflate în mapa de studiu a consilierilor au fost: Aprobarea Regulamentului privind procedura de atestare a persoanelor fizice care doresc să obţină calitatea de administrator de imobile la asociaţiile de proprietari în municipiul Medgidia, Aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al CLM, pe anul 2010,  Aprobarea atribuirii în folosinţă gratuită către Societatea Naţională de Cruce Roşie-Filiala Constanţa pentru o perioadă de trei ani, a unei părţi din imobilul situat în Medgidia, str.Ion Creangă, nr.18, în suprafaţă utilă totală de 35,93mp, în vederea desfăşurării activităţii în municipiul Medgidia.
  Consilierii locali au votat şi proiectul de hotărâre de aprobare a unui Acord de parteneriat între municipiul Medgidia şi Fundaţia World Vision România. Propunerea a avut la bază solicitarea fundaţiei de a încheia un acord de parteneriat cu municipiul Medgidia, în vederea implementării proiectului ,,Centru multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din Regiunea Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia.”
 La ultimul punct a fost admis proiectul privind Aprobarea transferului managementului asistenţei medicale a Spitalului Municipal Medgidia către Consiliul Local Medgidia, ca urmare a H.G. nr.529/02.06.2010, conform căreia, direcţiile de sănătate publică judeţene încheie cu autorităţile administraţiei publice locale protocoale de predare-preluare, pentru spitalele publice al căror management al asistenţei medicale s-a transferat prin respectiva hotărâre.

29 iunie 2010
Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii