Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IM Pascu, legat de Strategia UE pentru tineret "UE e obsedata de implementare; se neglijeaza ajustarea periodica"

ro

19 May, 2010 13:05 1157 Marime text

s_d_mircea-pascu.jpgStrasbourg, 19 mai 2010

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, a depus, marți, o declarație în scris aferentă dezbaterii, în plenul Parlamentului European, a raportului Papanikolaou privind "Strategia Uniunii Europene pentru tineret". Deputatul european, care este și profesor universitar, a subliniat că actuala "Strategie pentru Tineret" este elaborată înainte de criza din prezent și se confruntă deja cu o serie de provocări. În viziunea lui Pașcu, problema 'Strategiilor' UE este că, odată elaborate, există o obsesie de implementare, în detrimentul reexaminării și ajustării periodice a acestor strategii.

"Educarea tinerilor este o sarcină esențială, deoarece greșelile au consecințe generaționale și - daca nu sunt corectate în timp util- au tendința de a se reproduce ducând astfel la o degradare mai profundă. Problema cu 'Strategiile' noastre este că, odată elaborate, devenim obsedați de implementare, neglijând astfel necesitatea de a le reexamina și de a le ajusta în mod regulat", a afirmat europarlamentarul social-democrat.

Pașcu consideră că actuala "Strategie pentru Tineret", în esență elaborată înainte de criza actuală, se confruntă deja cu o serie de provocări, și anume "cum să protejam tinerii de impactul psihologic negativ al crizei actuale; cum îi putem pregăti pentru ziua de mâine, nu doar pentru lumea de astăzi; cum să se asigure şanse egale la educaţie, indiferent de venituri; cum să separăm 'mobilitatea' de 'exodul creierelor'; și cum să echilibrăm 'atașamentul virtual', prin internet, cu legături reale şi cu spiritul de echipă, prin acţiuni colective".

"Acestea sunt provocări 'strategice', care au nevoie de o atenție 'strategică' din partea factorilor de decizie în toate ţările UE", a conchis Ioan Mircea Pașcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii