Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita la militarii raniti aflati in spitalul militar din Bucuresti

ro

20 Jan, 2010 19:04 1892 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Primul-ministru Emil Boc, ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, şeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, i-au vizitat miercuri, 20 ianuarie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „dr. Carol Davila” din Bucureşti, pe fruntaşii (r) Daniel Porumb şi Ionuţ Butoi şi pe sergentul Marius-Bertoni Taifas - răniţi în misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak.

Daniel Porumb, aflat în misiune în Irak cu Batalionul 495 Infanterie, a fost accidentat, în data de 14 aprilie 2007, în urma răsturnării unui transportor amfibiu blindat, lângă Tallil. Porumb a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Landstuhl, al bazei americane Ramstein (Germania). Militarul, în vârstă de 30 de ani, este în continuare imobilizat la pat şi continuă să primească îngrijiri medicale la S.U.U.M.C., în cadrul unui program de recuperare postoperatorie.

 Ionut Butoi (32 ani) a fost rănit pe 31 august 2008, în provincia Zabul din Afganistan, în urma unei explozii produse la trecerea transportorului blindat peste un dispozitiv exploziv improvizat. A fost evacuat la spitalul din Ramstein pentru îngrijiri medicale, în prezent aflându-se în îngrijirea medicilor de la spitalul militar din Bucureşti.

Marius-Bertoni Taifas a fost rănit la 20 noiembrie 2009, în Afganistan, la Kandahar, în urma unui atac cu rachetă. El a fost supus unor intervenţii chirurgicale la Spitalul Landstuhl, starea sa de sănătate evoluând favorabil. Taifas, în vârstă de 25 de ani, a fost repatriat la 10 ianuarie 2010 şi urmează un program de recuperare la spitalul militar din Bucureşti.

Primul-ministru şi ministrul Apărării le-au transmis militarilor un mesaj de sprijin şi încurajare din partea Preşedintelui României Traian Băsescu, comandantul forţelor armate.

Demnitarii au discutat cu cei trei militari şi cu medicii care îi îngrijesc despre starea lor de sănătate, le-au dorit însănătoşire grabnică şi să se întoarcă acasă, la familiile lor, cât mai repede. Medicii curanţi au prezentat date despre condiţiile de spitalizare şi de recuperare a celor trei militari.

Şeful Executivului a oferit militarilor medalii pentru curajul, devotamentul şi patriotismul dovedite în executarea misiunilor încredinţate în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.

„Suntem mândri de voi şi de modul în care aţi reprezentat România în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak. Vă asigur de întregul sprijin al Ministerului Apărării Naţionale”, a afirmat primul-ministru Emil Boc. 

Ministrul apărării naţionale i-a avansat în grad pe cei trei, astfel: Daniel Porumb şi Ionuţ Butoi au fost promovaţi în corpul subofiţerilor Armatei României, cu gradul de sergent în rezervă, iar Marius-Bertoni Taifas a fost înaintat la gradul de sergent-major.

„Vrem să ştiţi că suntem mândri de voi şi că suntem aici din respect pentru voi şi pentru ce aţi făcut pentru Ţară. Contaţi pe sprijinul nostru,” a spus ministrul Gabriel Oprea, mulţumindu-le pentru curajul şi sacrificiul lor.

La rândul său, şeful S.M.G., amiral dr. Gheorghe Marin, a reafirmat angajamentul conducerii Amatei de a fi alături de militarii răniţi şi de familiile lor: „Nu ştiu ce înseamnă a face totul, dar ştiu cu siguranţă că tot ceea ce am putut să facem pentru voi am făcut şi vom face şi de aici înainte”.

Din partea administraţiei locale a sectorului 2 al Capitalei, primarul Neculai Onţanu le-a oferit celor trei militari, cu ocazia apropiatei sărbători a Unirii Principatelor Române, câte o replică a sabiei lui Alexandru Iona Cuza, ca semn de apreciere a meritelor dovedite pe câmpul de luptă.

Biroul de presă

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un roman 20 Jan, 2010 21:19 Ce cautau oare ?Nu le-ar fi rusine..Lasa oamenii sa moara si la 40 de ani ii arunca ca pe o masea stricata.Rusine !!!!!!!de ce s-au dus,sa le rada in nas ca au luptat ca sa iasa piticania aia de Boc,care nici macar nu stie cum e sa faca poc pe la capul tau un glont si care a alocat armate 1,..din PIB.In ce tara din lumea asta sunt tratati SGV-istii, cum i-au numit escrocii astia ca sa nu le dea drepturile cuvenite,cu dosul ca sa nu spun cu altceva.S-au putut in ochii acestor oameni ?S-au uitat ca la cata nesimtire au in ei nu m-ar mira. Speram ca in viitorul apropiat sa mearga si cei trei macar o zi in armata si atunci nu i-ar mai numi ,,SGV,,???si le-ar da drepturile pe care le merita, sa fie platiti cum trebuie,asa cum si ei isi dau viata pentru ca noi toti sa fim aparati - ca nu BOC,POC si mai stiu eu cine se mai afiseaza pe acolo o fac.