Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar din Batalionul 33 Manevra dislocat in Afganistan a fost ranit vineri, 19 februarie, in jurul orei 5.00 (ora Romaniei)

ro

19 Feb, 2010 18:41 1492 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Un militar din Batalionul 33 Manevră dislocat în Afganistan a fost rănit vineri, 19 februarie, în jurul orei 5.00 (ora României).

Un autovehicul HMMWV, aflat într-o misiune de patrulare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, la aproximativ 20 km sud-vest de Qalat, în provincia Zabul.

În urma incidentului, plutonierul Eugen Mănăilă a suferit un traumatism la membrul inferior drept. Militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul militar din Kandahar. Starea militarului este stabilă.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului rănit.

* * *
Batalionul 33 Manevră şi-a început misiunea în Afganistan în luna februarie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan 1025 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabul.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • IULIA 20 Feb, 2010 00:48 FRATELE MEU ESTE PLECAT IN AFGANISTAN ZONA ZABUL ESTE COLEG CU ACEST SOLDAT CARE ESTE ACCIDENTAT NU VREAU S AMI IMAGINEZ CE ESTE IN SUFLETUL LOR CIND SE GINDESC CA CI PUTEAU SA FIE EI IN LOCUL LUI NOI CEI DIN FAMILIE SUNTEM TERMINATI