Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prin lansarea Torvacard® (atorvastatină), Sanofi-aventis Zentiva creşte accesul pacienţilor români la tratamentul cu atorvastatină, cea mai studiată statină din lume

ro

01 Mar, 2011 23:44 1284 Marime text

 Atorvastatina este recomandată pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore şi pentru profilul de siguranţă dovedit la nivel renal, hepatic şi muscular.

 În România, ateroscleroza provoacă un deces la aproximativ 10 minute.

Bucureşti, 1 martie 2011 - Sanofi-aventis Zentiva lansează produsul Torvacard®(atorvastatină), recomandat pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore atât la pacienţii cu risc cardiovascular înalt (cauzat de prezenţa unor factori de risc cardiovascular precum: dislipidemie, diabet, obezitate sau hipertensiune arterială), precum şi la pacienţii cu evenimente cardiovasculare acute (infarct miocardic acut, angină pectorală instabilă) sau care suferă de o boală vasculară (angină pectorală, accident vascular cerebral sau boală arterială periferică). Atorvastatina este cea mai studiată statină la nivel mondial, fiind subiectul a 425 de studii clinice înregistrate la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite, cu rezultate bune de eficacitate şi tolerabilitate.

"Rezultatele benefice ale terapiei cu statine au fost demonstrate în ample trialuri de prevenţie primară şi secundară. Atorvastatina şi-a dovedit eficienţa în scăderea lipidelor, reducerea riscului de evenimente cardiovasculare şi stoparea progresiei aterosclerozei. Torvacard® (atorvastatină) este un produs generic bazat pe o moleculă cu o bună tolerabilitate, care nu necesită ajustarea dozelor la pacienţii cu afectare renală, acest aspect fiind important deoarece diabetul zaharat, cauza cea mai frecventă a bolii cronice de rinichi, reprezintă în acelaşi timp un factor major de risc cardiovascular. În contextul în care diabetul se asociază frecvent cu complicaţii cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în România, calităţile atorvastatinei justifică, fără îndoială, speranţa într-o optimizare a terapiei pentru aceşti pacienţi", a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Valorile crescute ale colesterolului - un factor major şi independent de risc cardiovascular - determină afectarea vaselor de sânge prin constituirea plăcilor de aterom (ateroscleroză). Ateroscleroza determină creşterea riscului de accidente vasculare la nivel cardiac sau cerebral (infarct miocardic, accident vascular cerebral), precum şi a deceselor de cauză vasculară. Conform studiului SEPHAR (2006), în rândul populaţiei din România prevalenţa dislipidemiei mixte - creşterea colesterolului însoţită de creşteri ale trigliceridelor - este de 46%, la care se adaugă un procent suplimentar de 24% reprezentând persoanele la care doar valorile colesterolului sunt crescute. Ateroscleroza provoacă în prezent, în România, un deces la aproximativ 10 minute. Această afecţiune este progresivă, severă şi impredictibilă, fiind cauza a 52% din decesele de pe glob.

"Prin lansarea Torvacard® (atorvastatină) ne consolidăm poziţia în lupta cu afecţiunile cardiovasculare, oferind pacienţilor români soluţii terapeutice cu ajutorul celor mai larg utilizate statine la nivel mondial: simvastatina (Simvacard®), rosuvastatina (Rosucard®) şi acum atorvastatina (Torvacard®). Pe lângă efectul benefic în managementul dislipidemiei, rolul statinelor este şi acela de a stabiliza plăcile de aterom. În plus, studiile clinice au demonstrat că terapia cu atorvastatină poate stopa evoluţia aterosclerozei. În condiţiile în care o dietă restrictivă în lipide, dar echilibrată, poate reduce nivelul colesterolului cu doar 10-15%, iar dislipidemia şi ateroscleroza reprezintă o adevărată epidemie la nivel populaţional, creşterea accesului pacienţilor români la tratamentul cu statine reprezintă o reală prioritate pentru sănătatea publică", a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis România.

Produsul Torvacard® (atorvastatină) este disponibil în farmacii în concentraţii de 10 mg, 20 mg şi 40 mg şi se eliberează doar pe bază de prescripţie medicală.

Dicţionar de termeni:

Hipercolesterolemie - creşterea anormală a nivelului de colesterol din sânge

Placă de aterom - depozite de colesterol care afectează arterele

Ateroscleroză - boală a peretelui arterelor mari şi mijlocii, caracterizată prin depunerea de plăci de aterom

Despre sanofi-aventis

Sanofi-aventis, lider mondial în producţia de medicamente, descoperă, dezvoltă şi distribuie soluţii terapeutice pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY). Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.sanofi-aventis.com.

Despre Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis

Zentiva este parte a Grupului sanofi-aventis începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinale şi urologice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii