Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 15 mai, George Maior, directorul SRI, la "Dupa 20 de ani"

ro

15 May, 2011 16:30 1102 Marime text

"Secretele Romaniei" au fost "dezvaluite" de George Maior, directorul SRI, in editia din 15 mai a emisiunii "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro Tv de la ora 10:00.

Cristian Leonte, gazda emisiunii si jurnalistii Cristian Hostiuc (director editorial "Ziarul Financiar"), Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul.info) si Oana Maiuga (serior correspondent Stirile Pro Tv) i-au adresat directorului SRI intrebarile despre combaterea terorismului si eventualele amenintari asupra Romaniei, lupta pentru combaterea crimei organizate, criminalitatea cibernetica, siguranta energetica si ascultarea telefoanelor.

"Estimam o crestere graduala a pericolului terorist in Romania", a afirmat seful SRI, precizind ca acest lucru va fi o urmare a dezvoltarii strategice a parteneriatului Nord-Atlantic. Insa, a lamurit seful SRI, in acest moment nu exista o amenintare terorista in Romania.

George Maior a precizat ca lupta pentru combaterea terorismului, una dintre prioritatile SRI, este extreme de complexa, mergind de la destructurarea circuitelor financiare si pina la demantelarea celulelor cu potential terorist din Romania. George Maior a afirmat ca anul trecut au fost expulzate 5 persoane din Afganistan care intentionau sa desfasoare activitati teroriste contra unui alt stat European, de pe teritoriul romanesc. Celulele teroriste demantelate aveau ramificatii care duceau spre Al Qaeda, a mai precizat directorul SRI.

Facebook si Twitter, sursele deschise de informatii, sint analizate de SRI numai daca exista vreo relevanta pentru securitatea nationala, a precizat George Maior.

Destructurarea retelelor crimei organizate, valoarea la care se ridica tranzactiile de pe piata neagra, siguranta cibernetica si cea energetica, dar si informatii legate de structura si transformarile care au avut loc in SRI au fost detaliate de catre George Maior in editia din 15 mai a emisiunii "Dupa 20 de ani".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii