Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ Constanta - 19.08.2011

ro

19 Aug, 2011 19:27 733 Marime text

           În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 26 evenimente, din care 15 evenimente de natură judiciară, 3 evenimente  rutiere şi 9 evenimente de altă natură.

Infracţiuni de natură judiciară

          La data de 16 august a.c., ora 05.45, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un cetăţean din Constanţa, cu privire la faptul că în dimineata zilei respective, în jurul orelor 04.50, în timp ce se deplasa în zona falezei - Plaja Modern, a auzit strigate de ajutor în limba engleză dinspre intersecţia străzilor Ecaterina Varga şi Aristide Karatzali, loc în care a observat cum un grup de tineri au acostat un cetatean pe care îl loveau şi îl buzunăreau.
          Din investigaţiile efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că victima este E. T., de 31 de ani, cetăţean danez, turist în municipiul Constanţa, care a fost deposedat prin violenţă de către mai multe persoane, de o cameră foto şi suma de 250 lei.
          Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au identificaţ ca suspecţi de comiterea acestei infracţiuni pe D. Iulian Emil, de 29 de ani, D. Marian, de 23 de ani, V. Angel Marian, de 18 ani,  B. Sorin, de 23 de ani, I. Tamer, de 18 ani,  E. Leonard, de 23 de ani, N. T., de 17 ani, D. Lucian, de 21 de ani, care în urma probatoriului administrat au fost prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, urmând ca în ziua de 19.08.2011, să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
          În urma unor percheziţii domiciliare efectuate la data de 18 august a.c., a fost identificată camera foto sustrasă care a fost restituită părţii vătămate.
          La data de 18 august a.c., ora 22.03, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin   S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în parcul de distracţii din Satul de Vacanţă a avut  loc un scandal spontan între mai multe persoane  de sex bărbătesc.
         Poliţiştii deplasaţi la fata locului au stabilit că doi bărbaţi dintr-un grup de turişti au avut o altercaţie cu doi angajaţi ai parcului de distracţii, în urma conflictului T. Nicolae, de 23 de ani, din Ploieşti, ajungând la spital cu un traumatism cranio facial şi traumatism toraco-abdominal, rămânând internat.
         În timpul conflictului unul din turişti, G. Vicenţiu, de 35 de ani, din Braşov, a folosit un pistol cu proiectile din cauciuc, pe care îl deţinea legal, D. Alexandru, de 29 de ani, suferind o plagă la nivelul buzei inferioare, pentru care a primit îngrijiri medicale fără a fi necesară internarea. Arma a fost indisponibilizată pe perioada cercetărilor.
         Persoanele implicate în altercaţie au fost identificate, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luarea măsurilor legale.

           Urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 1 Rurală Constanţa, în cauza privind pe C. Ionuţ, de 29 de ani, din localitatea Lanurile, judeţul Constanţa, suspectat că împreună cu alte două persoane au sustras bunuri din mai multe locuinţe din localitatea Valu lui Traian, în ziua de 18.08.2011, a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi ulterior instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 zile.
          Cel în cauză a fost depus în Centrul de  Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.
           În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Secţiei 1 Rurală a fost identificat Z. E. V., de 17 ani, din Murfatlar, suspect de participarea alături de C. Ionuţ, la comiterea furturilor, care va fi prezentat procurorilor, cu propuneri corespunzătoare în vederea luarii măsurilor legale ce se impun.

           Urmare a activităţilor desfăşurate de la poliţiştii Secţiei 1 Rurală Constanţa, în cauza privind pe C. Doru, de 43 de ani, Z.T. de 17 ani, şi I. Suraj, de 24 de ani, prinşi în flagrant în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-o locuinţă din localitatea Valu lui Traian, în ziua de 18.08.2011, au fost prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi ulterior instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 zile a primului şi interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu faţă de ceilalţi doi.

       Ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Magalia cercetează în stare de libertate pe  B. Victor Cristian, de 23 de ani, din Mangalia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în forma prevăzută de art. 215 indice 1 din C.pen., constând în aceea că în calitate de casier la o societate comercială, a sustras din suma de 10.013 lei pe care o avea în gestiune din încasările zilnice.
       Din verificări s-a stabilit că suspectul a cheltuit suma de bani la aparatele de jocuri de noroc, de la locul de muncă, în cauză prejudiciul fiind recuperat.

        Poliţiştii Secţiei 9 Rurală Topraisar cercetează în stare de libertate pe D. Costică, de 23 de ani, D. Andrei, de 19 ani şi C. Florian, de 19 ani, toţi din Comana, suspectaţi că în perioada 09.08.-17.08.29011 au sustras cantitatea de 1.023 kg. componente metalice din incinta sediului ANIF din localitatea Comana.

       Poliţiştii constănţeni acţionează pentru siguranţa cetăţeanului şi combaterii comerţului ilegal         

              La data de 19 august a.c., între orele 06.00 – 10.00, poliţiştii din Medgidia au organizat şi executat o razie pe raza localităţii ce a vizat depistarea persoanelor care comit infracţiuni, identificarea celor care se sustrag activităţilor de urmărire penală, a persoanelor condamnate ce se sustrag executării pedepselor privative de libertate.  
         Astfel, pe parcursul acţiunii a fost identificat D. Adrian, de 28 de ani, din Medgidia, suspectat de comiterea unui furt dintr-un magazin al unei asociaţii familiale, faptă comisă în noaptea de 13/14.03.2011. Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit părţii vătămate.
        A fost identificat M. Ion, de 25 de ani, din Medgidia, care figura în evidenţele poliţiei ca urmărit de către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de înselaciune, cel în cauză fiind preluat pentru cercetări de lucratorii acestei unitatăţi de poliţie;
       Au fost prinşi în flagrant Z. Grigore, de 46 de ani, din Jurilovca, judeţul Tulcea şi M. Ion, de 48 de ani, din Medgidia, în timp ce sustrăgeau mai multe eclise ale parapeţilor situaţi pe marginea DN 22C, pe numele celor în cauză fiind întocmit dosar penal.

      Tot cu ocazia acţiunii au fost identificati I. Ozlem, de 28 de ani, N. George, de 26 de ani, si P. Gabriel, de 18 ani, toti din Medgidia, care se sustrăgeau cercetărilor în mai multe dosare penale aflate în lucru;
      R. Bogdan, de 21 de ani, din Medgidia a fost sancţionat cu  suma de 1.500 lei amenda, pentru nerespectarea dispoziţiilor OG 55/2002,art. 6, alin.2.

         La data de 18 august a.c., între orele 06.00 - 10.00, poliţiştii Secţiei 5 au organizat şi executat o acţiune în calaborare cu reprezentanţii ai Primăriei Constanţa, şi ai Regiilor de distribuire a energiei electrice şi a agentului termic, ocazie cu care au fost verificate 76 de persoane şi 11 autoturisme, precum şi aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4480 lei, 13 sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor O.G 97/2005, şi 12 sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor Lg. 61/1991 R.

       Şi poliţiştii din Neptun au organizat şi executat la data de 18 august a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale ocazie cu care au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1100 lei, 5 sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor O.G. 97/2005, 3 pentru nerespectarea dispoziţiilor Lg.61 /1991 R şi 4 sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor OUG 195 /2002.

  Activitatea rutieră

      În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
      Astfel, la nivelul judeţului a fost organizată o acţiune, fiind aplicate de către poliţiştii rutieri 352 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.000 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a patru accidente uşoare.

     La data de 18 august a.c., în jurul orelor 12.50, în judeţul Constanţa, S. Marian, de 42 de ani, din Medgidia, a condus un autotren pe DN3, dinspre Murfatlar către DJ381 şi ajungând la intersecţie cu DJ381, pătrunde pe sensul opus de circulaţie încălcând marcajul longitudinal continuu, după care efectuează

virajul spre dreapta fără să se asigure, moment în care intră în coliziune cu o autoutilitară condusă de N. Valentin Iulian, de 40 de ani, din Ploieşti, care se deplasa pe DN 3 în aceeaşi direcţie de mers în spatele autotrenului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară privind pe N. Valentin Iulian şi N. Stela Veronica, de 36 de ani pasageră în autoutilitară.

     La data de 18 august a.c., în jurul orelor 13.53, în municipiul Constanţa, D. Dumitru, de 42 de ani, din Murfatlar, a condus un moped  pe bulevardul I.C. Brătianu şi ajungând la marcajul pietonal din zona intersecţiei cu strada Alba Iulia, acesta nu acordă prioritate de trecere şi accidentează pe O. Ioana, de 46 de ani, din Constanţa, care s-a angajat în traversarea bulevardului din dreapta mopedului. În urma accidentului mopedul a căzut pe partea carosabilă şi a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului şi privind pe D. Ionica, de  28 de ani, din Murfatlar, pasageră pe moped.

     La data de 18 august a.c., în jurul orelor 15.20, în judeţul Constanţa, A. Vasile, de 67 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe DN 2A dinspre  localitatea Ovidiu către Mihail Kogalniceanu în banda numărul 1 de circulaţie şi ajungând la ieşire din localitatea Ovidiu, acesta nu se asigură la schimbarea benzii de circulaţie şi intră în coliziune cu un autotren condus de B. Marius Cătălin, de 35 de ani, din Constanţa. În urma impactului autoturismul ricoşează pe sensul opus de mers şi intră în coliziune cu un autoturism condus regulamentar  de B. Aurel, de 52 de ani, din Galaţi şi cu autoturismul condus de O. Adriana, de 48 de ani, din Constanţa. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a nuimitei B. Silvia, de 32 de ani, din Galaţi, a lui B. Aurel şi a lui B. Maricica, de 50 de ani, din Galaţi, pasageri în cel de-al doilea autoturism.

    La data de 18 august a.c., în jurul orelor 13.53, în judeţul Constanţa, B. Dacian Ioan, de 31 de ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DN 39 şi ajungând la km. 6 din cauza nerespectării distanţei regulamentare în mers, intră în coliziune


cu o autoutilitară condusă de C. Mihai, de 62 de ani, din Constanţa. În urma impactului autoutilitara este proiectată către înainte ,ocazie cu care intră în coliziune cu un autoturism condus de I. Teodor, de 35 de ani, din Constanţa, Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorelor L. M., de 11 ani şi I. I. de 13 ani , pasagere pe bancheta din spate în cel de-al doilea autoturism.

        Infracţiuni rutiere

       La data de 18 august a.c., ora 02.15, a fost depistat G. Dumitru, de 24 de ani, din localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi, conducând un  ATV  pe strada Lavrion din Staţiunea Saturn, fără a poseda permis de conducere petru nicio categorie de autovehicule.
          Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cerecetare penală.
    
       La data de 18 august a.c., orele 16.20, a fost depistat numitul A. Raul, de 20 de ani, din Constanţa, conducând un autoturism pe strada Dezrobirii din Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii