Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 365 zile de Sărbătoare în 2022. Ziua 10 – 10.01.2022. Astăzi sărbătoresc ritmul vieții

ro

10 Jan, 2022 14:06 1524 Marime text
Începem săptămâna cu o zi de luni. Care este numită după ”lună”, satelitul natural al Pământului (în engleză Monday, sau Moon day = ziua lunii). 

Ieri am petrecut o zi de duminică, cunoscută și drept Sunday (în limba engleză, ziua soarelui). După ziua Soarelui, urmează ziua Lunii. 

Luna imprimă un ritm vieții pe pământ, alături de Soare. Cele două luminarii de pe cer, Luna și Soarele, ne marchează fundamental viața și ne oferă structura bazei sale fizice. 

Ritmul succesiunii și jocului pe cer al luminariilor devine ritmul vieții noastre, la suprafața Pământului. 

Astăzi sărbătorim ritmul vieții. 

A fi în ritm înseamnă a înțelege toate particularitățile diferitelor perioade, a le accepta și respecta și a nu ne lupta cu ceea ce este. 

Să dorim să facem plajă atunci când afară ninge și bate vântul înseamnă să ne aflăm complet în afara ritmului Naturii. Oamenii se obișnuiesc rapid să găsească soluții în afara ritmului natural al vieții, călătorind în zone pe Planetă unde vremea este cum își doresc să fie. Nu se întreabă cum acceptă corpul fizic aceste treceri termice și ieșiri din ritm. Pur și simplu, se acordează la vibrația ”facă-se Voia Mea” și o țin pe a lor. 

Ritmul vieții este ritmul locului în care ne aflăm și în care am ales să ne petrecem viața. 

Dacă dorim să îl schimbăm și destinul nostru permite schimbarea, desigur că se poate întâmpla în beneficiul nostru și al tuturor celor implicați. Dacă este nevoie să rămânem acolo unde ne aflăm, atunci acceptarea, respectarea și adaptarea la ritmul vieții este cheia supraviețuirii și a stării de bine. 

Cunoașterea ritmului lunii de 28 de zile (a fazelor de lună nouă și lună plină) și a ritmului soarelui de 365 zile (cu cele patru anotimpuri) și organizarea vieții pe combinația celor două este posibilă pentru fiecare dintre noi. 

Știm că sunt zile când mai bine rămânem în casă și ne ocupăm de organizare, ordonare, rugăciune, meditație și odihnă. Dar sunt și zile în care acțiunea și dinamica sunt foarte eficiente. Nu este greu să realizăm ce fel de zile ne oferă săptămâna. Știm chiar din ziua de luni, la început de săptămână. 

Pentru că astăzi sărbătorim ritmul vieții, începem de luni cu sărbătoarea. Imprimând energia întregii săptămâni cu vibrația de sărbătoare. Extrem de potrivită intenție, mai ales când luna este în creștere și se îndreaptă vertiginos spre o lună plină (ce intensifică vibrația existentă). Așa că....să nu lăsăm alți Creatori de Joc să ne transmită vibrațiile lor de frică, panică sau frustrare (pentru a fi intensificate de energia lunii pline ce urmează). Să intenționăm de astăzi, luni, 10.01, o altă zi de portal 2 a anului 2022, să exprimăm energia Sărbătorii. 

Sărbătorim ritmul vieții. Sărbătorim luna și ziua de luni. Sărbătorim luminariile de pe cer. Folosim la masa de seară lumânări și un aranjament festiv. Ne bucurăm de întunericul de afară să aprindem lumini în casele noastre. 

Sărbătorim viața. Și implicit, ne sărbătorim pe noi, cei prin care viața se exprimă pe pământ. La mulți ani pentru cei născuți pe 10 ianuarie. Și la mulți ani pentru noi toți ceilalți, care astăzi Sărbătorim ritmul vieții. 

Să ne fie bine tuturor, 

Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii