Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ

ro

09 Jul, 2014 13:37 1152 Marime text
  
            Identificaţi de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale
 
             La data de 29 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute au deposedat, prin violenţă, un minor, în vârstă de 15 ani, din municipiul Constanţa, de suma de 130 lei și cartea de identitate.
          În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale  din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, aceştia au identificat, la scurt timp, un minor în vârstă de 17 ani, bănuit de comiterea faptei, care a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, la data de 29 iunie a.c. şi un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Constanţa, care a fost prezentat, la data de 08 iulie a.c., Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţă ce a dispus arestarea sa, la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Minor identificat de către poliţiştii Secţiei 3
 
          La data de 08 iulie a.c., ora 17.35, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de agenţii de pază ai unei unităţi bancare cu privire la faptul că, un tânăr, profitând de neatenţia angajaţilor, a sustras un telefon mobil, de pe un birou.
          Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au depistat şi identificat un minor în vârsta de 15 ani din municipiul Constanţa, bănuit de comiterea faptei.
          În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. 
 
        Cercetaţi în stare de libertate de către poliţiştii din Eforie
 
                La data de  18 iunie a.c., persoane necunoscute au pătruns în interiorul unei locuinţe, din Eforie Sud, de unde au sustras 4 televizoare LED.
          În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, aceştia au identificat doi tineri, cu vârste de 23, respectiv 25 de ani, bănuiţi de comiterea faptei.
          De asemenea, au fost recuperate 3 din cele 4 televizoare şi predate persoanei vătămate.
          Cercetările continuă în vederea recuperării întregului prejudiciu, persoanele în cauză fiind cercetate în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat.
  
Mopeduri recuperate de către poliţiştii din Năvodari
 
La data de 20, respectiv 21 iunie a.c., poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute au sustras două mopeduri, de la persoane diferite, din localitate.
În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au identificat un minor, în vârstă de 15 ani şi un tânăr, în vârstă de 19 ani, ambii din Năvodari, bănuiţi de comiterea faptelor.
Prejudiciul a fost recuperat de către poliţişti şi predat persoanelor păgubite, iar celor doi li s-a întocmit dosar penal, fiind cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
 
Cercetaţi pentru evaziune fiscală de către poliţiştii din Mangalia
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Investigare a Fraudelor, din municipiul Mangalia, cercetează în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, două persoane cu vârste de 34, respectiv 45 de ani, ambele din municipiul Bucureşti, care în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, în perioada 20.05.2010-25.08.2011, ar fi reţinut şi nu ar fi virat, la bugetul consolidat al statului, suma de 12.500 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
         
             Eveniment rutier
 
             La data de 08 iulie a.c., la ora 12.55,  V. M. a condus un autobuz de transport călători, pe bulevardul Mamaia, dinspre strada Ion Raţiu către staţiunea Mamaia şi, ajungând la intersecţia cu strada Soveja, a frânat în coloană, moment în care un călător s-a dezechilibrat şi a căzut în autobuz, rezultând vătămarea corporală uşoară a acestuia.
         
          Infracţiuni constatate
 
          Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa cercetează în stare de libertate pe T. G., care la data de 08.07.2014, ora 16.40, a condus un autovehicul pe DN 2A, în localitatea Ovidiu, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat 1.29 mg / l alcool pur în aerul expirat.
 
Poliţiştii din Cernavodă cercetează în stare de libertate pe S. R., din Medgidia, care la data de 08 iulie a.c., ora 02.15, a fost depistat şi identificat în trafic conducând un autovehicul în localitatea Cernavodă, pe strada Octav Băncilă, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Topraisar cercetează în stare de libertate pe C. V., în vârstă de 48 ani, care la data de 08 iulie a.c., la ora 15.55, a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, format dintr-un tractor cu două semiremorci, neînmatriculate şi  neînregistrate, pe DN 38 între localităţile Topraisar şi Amzacea, cu direcţia de deplasare către localitatea Topraisar.
În urma efectuării controlului documentelor, oamenii legii au stabilit faptul că, persoana în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesteia i s-a întocmit dosar penal.
 
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Castelu cercetează în stare de libertate un bărbat, în vârstă de  35 de ani, care la data de 08 iulie a.c., la ora 14.58, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe strada Gării din localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
La data de 03 iulie, ora 03.30, P. I., în vârstă de 21 ani a fost depistat  de către poliţiştii rutieri din Medgidia, în timp ce conducea pe  DJ 222, din localitatea Peştera către municipiul Medgidia, fără a poseda  permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
La data de 08 iulie a.c., împotriva lui, a fost dispusă, de către Tribunalul Constanţa, măsura arestării preventive pentru 30 zile.
 
Minoră urmărită naţional, depistată de poliţiştii din Medgidia
 
La data de 08 iulie a.c., ora 09.00, a fost depistată de către poliţiştii din Medgidia, o minoră, în vârstă  de 16 ani, din localitate, care figura ca fiind plecată de la domiciliu, din data de 03 iulie a.c.
Aceasta pe timpul cât a fost dată în urmărire naţională nu a fost victima vreunei infracţiuni.
 
Minor, pe numele căruia era emisă sentinţă de internare într-un centru de reeducare, identificat de poliţiştii din Lumina
 
La data de 08 iulie a.c., ora 06.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Lumina au depistat şi identificat un minor, în vârstă de 17 ani, din localitatea Cumpăna, pe numele căruia era emisă sentinţă de internare într-un centru de reeducare din Târgu Ocna, de către Judecătoria Constanţa, din data de 24 iunie a.c.
 
 
 
 
          Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni
 
          La data de 08 iulie a.c., în intervalul orar 07.00-08.00, poliţiştii Secţiei 3 au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii comerţului stradal.
          Astfel, au fost legitimate 11 persoane şi atenţionate 4.
          Totodată, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.700 de lei pentru nerespectarea unor norme privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi ilicite, convieţuirea socială, a ordinii şi liniştii publice.
          De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 720 de ţigarete, în valoare de 390 de lei.
 
          La aceeaşi dată, în intervalele orare 09.00-11.00 şi 15.00-18.00 poliţiştii Secţiei 2 au organizat şi desfăşurat acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse accizabile.
          Astfel, au fost legitimate 13 persoane, dintre care, 3 au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierii.
          De asemenea, au fost  aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme privind comerţul.
          Totodată au fost ridicate în vederea confiscării 480 de ţigarete, în valoare de 240 de lei.
 
          În intervalul orar 22.00-24.00, poliţiştii din Hârşova au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice.
          Astfel, au fost legitimate 4 persoane, una în vârstă de 28 de ani fiind condusă la sediul unităţii de Poliţie, întrucât a refuzat să îşi decline identitatea, conform legii.
          De asemenea, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 700 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme privind convieţuirea socială, ordinea şi liniştea publică       
         
 
          La data de 08 iulie a.c., în intervalul orar 10.00- 16.00, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa au organizat şi desfăşurat o acţiune, în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit de pe plaja Staţiunii Mamaia.
          Astfel, au fost legitimate 42 de persoane şi aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.300 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme privind convieţuirea socială, a ordinii şi liniştii publice şi unele privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
 
 
                   
 
    COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii