Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chimpex a finalizat noul terminal de cereale cu o capacitate de stocare de 200.000 tone

ro

22 Oct, 2017 15:34 5145 Marime text
Chimpex S.A., unul dintre cei mai mari operatori din portul Constanța, şi- a extins infrastructura prin finalizarea construcţiei unui nou terminal de cereale cu o capacitate de stocare de 200.000 de tone.

Investiția de peste 42 milioane euro face parte dintr-un amplu plan de modernizare, prin asigurarea echilibrului perfect ȋntre eficientizarea activităţii companiei şi respectarea normelor atât din România, cât și din țările partenere.

Totodată, investiţia este parte a angajamentului continuu Chimpex - Ameropa de a oferi servicii de înaltă calitate clienţilor săi, de a proteja mediul înconjurător, dar şi de a asigura un mediu de lucru sigur pentru angajaţii săi.

Terminalul este amplasat ȋn Molul IV din Portul Constanţa, Dana 55 şi are o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grâu, orz, porumb, rapiță, floarea soarelui, etc.). Terminalul este complet automatizat și permite descărcarea simultană a cerealelor din tren, camioane și barje și ȋncărcarea acestora ȋn vase de tip Panamax de până la 100.000 tone (limita maximă permisă ȋn PortulConstanța). Alte facilități oferite de noua construcţie sunt: aerisire și monitorizare constantă printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustări la ȋncărcare și descărcare şi sistem de operare ecologic, dust-free.

Petermen lung, Chimpex are ȋn plan dezvoltarea parteneriatelor pe plan local și internaţional, contribuind major la afirmarea poziţiei de top a României ȋn sectorul de comerţ internaţional cu cereale. Construirea unui business solid, ȋnconcordanţă cu mediul ȋn care compania ȋşi desfășoară activitatea, cu impact pozitiv ȋn economia națională, constituie obiectiv primordial al operatorului Chimpex.
Chimpex se află sub acționariatul elveţian Ameropa Holding ȋncepând cu anul 2012, fiind o companie integră și prosperă, cu o pregnantă expunere internațională. Ameropa Holding şi-a ȋnceput activitatea ȋn anul 1948 şi deţine ȋn prezent birouri, subsidiare și active ȋn țări din 5 continente, fiind unul dintre cei mai importanți traderi de cereale și ȋngrășăminte la nivel global.

www.chimpex.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii