Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnări în cazul tinerilor implicați în jefuirea unor săli de jocuri din Constanța. Judecata în apel, la final

ro

19 May, 2024 12:05 424 Marime text
 
 
 
  • Conform procurorilor, în septembrie 2022, inculpații (mascați, cu scopul de a-și ascunde trăsăturile feţei) ar fi pătruns în incinta unei săli de jocuri, unde au imobilizat o persoană, în sensul că au ținut-o cu mâinile la spate și i-au apăsat capul pe birou, după care au sustras dintr-un sertar o cutie de carton care conținea suma de 10.000 de lei.
 
Final de cercetare judecătorească în dosarul celor nouă tineri acuzați că ar fi fost implicați în jefuirea unor săli de jocuri din Constanța!
 
Curtea de Apel Constanța, pe rolul căreia se află această cauză, anunță că decizia finală va fi luată la finele lunii viitoare.
 
Oricare va fi hotărârea instanței de apel, aceasta va fi definitivă.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Constanța, care a decis condamnarea a cinci inculpați, în total, la aproape 20 de ani de închisoare cu executare, pentru tâlhărie calificată și complicitate la furt în scop de folosinţă.
 
De asemenea, conform portalului instanțelor de judecată, față de trei dintre inculpați (minori) a fost luată măsura educativă a internării într-un centru educativ, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tâlhărie calificată, furt calificat și furt calificat în formă continuată și complicitate la furt în scop de folosinţă.
 
Conform procurorilor, în septembrie 2022, inculpații (mascați, cu scopul de a-și ascunde trăsăturile feţei) ar fi pătruns în incinta unei săli de jocuri, unde au imobilizat o persoană, în sensul că au ținut-o cu mâinile la spate și i-au apăsat capul pe birou, după care au sustras dintr-un sertar o cutie de carton care conținea suma de 10.000 de lei. Într-un alt caz, suspecții sunt bănuiți că, într-o altă sală de jocuri, ar fi exercitat acte de violență fizică asupra persoanei vătămate, în sensul că i-au aplicat acesteia lovituri cu pumnii în zona capului și în zona corpului, după care au sustras o cutie metalică de valori, care conținea suma de 8207 lei.  
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În concret, în urma probatoriului administrat, s-au reţinut următoarele:
 

„În noaptea de 07/08.09.2022, în jurul orelor 03:20, în timp ce persoana vătămată (...) se afla în timpul serviciului, la punctul de lucru aparţinând persoanei vătămate S.C. M.G. S.R.L., (nr. Magnum) amplasat în municipiul Constanţa, (...) purtând o cagulă, cu scopul de a-și ascunde trăsăturile feţei și prin acțiuni conjugate realizate împreună cu (...)17 ani), (...) (17 ani) și (...) (15 ani) care, de asemenea, erau mascați, au pătruns în incinta sălii de jocuri, unde au imobilizat-o pe persoana vătămată, în sensul că au ținut-o cu mâinile la spate și i-au apăsat capul pe birou, după care au sustras dintr-un sertar o cutie de carton care conținea suma de 10.000 de lei, cheile aparatelor electronice de tip slot-machine și cheia casei de bani tip seif, cauzându-i persoanei vătămate S.C. M.G. S.R.L. un prejudiciu în cuantum de 11.000 de lei.
 
De asemenea, în noaptea de 10/11.09.2022, în jurul orelor 04:00, în timp ce persoana vătămată (...) se afla în timpul serviciului la punctul de lucru aparţinând persoanei vătămate S.C. M. G. S.R.L., amplasat în municipiul Constanţa, cu sprijinul moral acordat de C.A.C, care s-a aflat alături de autori la momentul luării rezoluţiei infracţionale, iar apoi s-a deplasat în interiorul sălii pentru a verifica dacă mai sunt clienţi şi a stat alături de aceştia până în momentul pătrunderii în sala de jocuri, (...), purtând o cagulă cu scopul de a-și ascunde trăsăturile feţei și prin acțiuni conjugate realizate cu (...) (17 ani) care, de asemenea, erau mascați, au pătruns în incinta sălii de jocuri, unde au exercitat acte de violență fizică asupra persoanei vătămate, în sensul că i-au aplicat acesteia lovituri cu pumnii în zona capului și în zona corpului, după care au sustras o cutie metalică de valori, care conținea suma de 8207 lei, cauzându-i persoanei vătămate S.C. M.G. S.R.L. un prejudiciu în cuantum de 8207 lei.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scene șocante în Techirghiol!
Polițiști ameninţați cu moartea de un bărbat supărat că nu i se permite să fumeze în autospeciala de poliţie. Condamnare cu executare


 
Doi procurori de la DIICOT cer să fie eliberați din funcție, prin pensionare!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii