Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Ce decizii s-au luat în ședința AGEA a societății Chimpex SA?

ro

05 Oct, 2023 12:13 985 Marime text


În data de 12 septembrie 2023, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) a societății Chimpex SA, cu participarea acționarilor Ameropa DG Holding AG și Andrew Henry Zivy.
 
Președintele ședinței a fost William Yves Marie Dujardin, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Chimpex. Secretarul de ședință desemnat a fost Mihaela Fraga Dutu.
 
Având în vedere că Banca Comercială Română SA, Raiffeisen Bank SA, ING Bank N.V. Amsterdam Bucharest Branch, Unicredt Bank SA și Banca Transilvania SA oferă posibilitatea contractării unor servicii bancare de management al disponibilităţilor în RON, EUR şi USD, servicii care permit optimizarea cheltuielilor şi veniturilor din dobânzi, precum şi raţionalizarea utilizării surselor de finanţare externa pentru companiile implicate („Serviciul de Management al Disponibilităţilor"); Chimpex SA, Ameropa Grains SA și Azomureș (în calitate de firme afiliate) intenţionează crearea unei noi structuri care să le permită utilizarea Serviciului de Management al Disponibilităţilor oferit de către Bănci în cadrul grupului.
 
Ameropa Grains SA este titularul Contului Principal, având rolul de Companie Lider și Companie Participantă (așa cum acestea sunt definite în Contractul de Management al Disponibilităților). Chimpex şi Azomureş sunt Companii Participante, titulare ale Conturilor Participante (aşa cum acestea sunt definite în Contractul de Management al Disponibilităţilor).
 
Chimpex împreună cu Ameropa Grains şi Azomureş au încheiat cu Băncile în data de 17 iulie 2023 un Contract de Credit comun, contractând inclusiv o facilitate multivalutară de tip revolving, neangajantă, auxiliară („Facilitatea B"), care va fi ataşată contului lider şi/sau conturilor participante la Serviciul de Management al Disponibilităţilor.
 
AGEA aprobă încheierea, semnarea, îndeplinirea şi executarea de către Chimpex a Contractelor de Administrare a Disponibilităţilor şi/sau a actelor adiţionale la acestea între Chimpex, Ameropa Grains şi Azomureş, pe de o parte, şi fiecare dintre băncile BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ - S.A., RAIFFEISEN BANK - S.A., ING BANK N.V. AMSTERDAM-BUCHAREST BRANCH, UNICREDIT BANK - S.A., BANCA TRANSILVANIA - S.A., pe de altă parte, prin care conturi ale Companiei vor fi Conturi Participante la Structura de Management al Disponibilităţilor.
 
 
AGEA aprobă încheierea, semnarea, îndeplinirea şi executarea de către Chimpex a Contractului de Management al Disponibilităţilor dintre Companii, între Chimpex, pe de o parte şi Ameropa Grains şi Azomureş, pe de altă parte, prin care: Chimpex, în calitate de Companie Participantă, în conformitate cu procedura şi mecanismele stipulate în Contractul de Management al Disponibilităţilor, şi Chimpex, Ameropa Grains şi Azomureş vor avea posibilitatea de a-şi acorda credite şi/sau împrumuturi reciproce, utilizând în acest sens serviciile puse la dispoziţie de către Bănci, prin folosirea procedurilor şi mecanismelor prevăzute în Contractul de Management al Disponibilităţilor.
 
AGEA aprobă încheierea, semnarea, îndeplinirea şi executarea de către Chimpex a oricăror documente/acte necesare executării tranzacţiilor avute în vedere prin Contractul de Management al Disponibilităţilor la care Societatea este/va fi parte.
 
AGEA aprobă ratificarea oricăror şi tuturor negocierilor purtate şi/sau a oricăror şi tuturor actelor semnate de către membrii managementului Chimpex cu
Băncile în legătură cu sau derivând în orice fel din Contractul de Management al Disponibilităţilor.
 
AGEA aprobă ca facilitatea multivalutară de tip revolving, neangajantă, auxiliară („Facilitatea B"), parte a Contractului de Credit comun încheiat cu Băncile în data de 17 iulie 2023, să fie ataşată contului lider şi/sau conturilor participante la Serviciul de Management al Disponibilităţilor, astfel:
  • Facilitatea B cu valoarea totală a creditului de 27.702.952,01 EUR acordată de către BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ - S.A.;
  • Facilitatea B cu valoarea totală a creditului de 35.009.225,09 EUR acordată de către RAIFFEISEN BANK - S.A.;
  • Facilitatea B cu valoarea totală a creditului de 24.658.671,59 EUR acordată de către ING BANK N.V. THROUGH ING BANK N.V. AMSTERDAM - BUCHAREST BRANCH
  • Facilitatea B cu valoarea totală a creditului de 21.309.963,10 EUR acordată de către UNICREDIT BANK - S.A.;
  • Facilitatea B cu valoarea totală a creditului de 18.265.682,66 EUR acordată de către BANCA TRANSILVANIA - S.A..
 
AGEA aprobă ca Societatea să constituie o ipotecă mobiliară asupra Conturile Bancare ce urmează a fi deschise în vederea executării Contractului de Management al Disponibilităţilor, pentru garantarea Contractului de Credit comun încheiat cu Băncile în data de 17 iulie 2023.
 
AGEA împuterniceşte pe Yardimci Serhan şi pe Estera Duru să:
  • să reprezinte Chimpex cu depline puteri în faţa Băncilor, autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi oricăror alte persoane fizice şi/sau juridice, să semneze Contractele de Administrare a Disponibilităţilor, contractele de credit şi contractele de garanţii menţionate mai sus şi actele adiţionale la acestea, precum şi orice alte documentele necesare în legătură cu aceste contracte sau cu orice alt act juridic încheiat de părţi în legătură cu acestea;
  • să semneze toate documentele necesare încheierii şi utilizării Contractelor de Administrare a Disponibilităţilor;
  • să semneze, să aprobe şi, dacă va fi cazul, să modifice toate declaraţiile şi documentele necesare pentru implementarea prezentei Decizii;
  • în general, să efectueze în interesul Chimpex toate şi orice acte şi activităţi necesare şi legal recomandabile, în vederea îndeplinirii operaţiunilor sus-menţionate.
 
Pentru îndeplinirea mandatului prezentat mai sus, Yardimci Serhan şi Estera Duru pot numi orice terţă persoană pe care o consideră potrivită pentru a desfăşura oricare din operaţiunile specifice pentru care au fost împuterniciţi prin acest mandat.
 
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 4378 din data de 2 octombrie 2023.
 
Despre Chimpex SA
 
Conform termene.ro, Chimpex SA este funcțională din anul 1992, are sediul în Incinta Portului Constanța, Dana 54, județul Constanța și obiectul de activitate este „manipulări”.
 
Acționarii sunt Ameropa DG Holding AG și Andrew Henry Zivy.
 
Administratorii sunt Bogaert Laurent Marie Paul Philippe Thierry (cetățean elvețian) și Dujardin William Yves Marie (cetățean francez).
 
Potrivit termene.ro, Andrew Henry Zivy este apare și în Ameropa Grains SA, iar Dujardin William Yves Marie figurează ca administrator în: Promat Comimpex SRL, Agroind Cauceu SA, Ameropa Grains SA, Azomureș SA, Ameropa România Services SRL și Ameropa Transylvania Holding SRL.
 
Sursa citată arată că Chimpex SA a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 206.215.507 lei, un profit egal cu 58.468.273 de lei și o medie de 292 de angajați.
 
Despre Ameropa Grains SA
 
Conform termene.ro, societatea are sediul în Portul Constanța, a fost înființată în 7 martie 1996 și obiectul de activitate este „comerț cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat”.
 
Ameropa Grains SA este controlată de acționarii Ameropa DG Holding AG și Andrew Henry Zivy.
 
Administratorii sunt: Bogaert Laurent Marie P., Dujardin William Yves Marie și Rickmers Andreas Hinrich.
 
Bogaert Laurent Marie P. apare și în firmele: Promat Comimpex SRL, Azomureș SA și Ameropa Transylvania Holding SRL.
 
Ameropa Grains SA a încheiat patru contracte de achiziție publică, toate cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.
 
În anul 2022, firma a avut: 8.572.882.213 lei – cifră de afaceri, 105.635.433 de lei – profit și 384 – media de salariați.
 
Despre Azomureș
 
Datele de pe platforma termene.ro arată că Azomureș SA a fost fondată în 1992, are sediul pe strada Gheorghe Doja nr. 300, Târgu Mureș, județul Mureș și are ca obiect de activitate „fabricarea îngrășămintelor și produselor azotoase”.
 
Firma are și un punct de lucru permanent pe strada Plutei nr. 2, Târgu Mureș, județul Mureș.
 
Tipa Holding AG și Ameropa Holding AG figurează ca acționari.
 
Administratorii sunt: Bogaert Laurent Marie P., Dujardin William Yves Marie și Joshua Eli Zacharias.
 
Azomureș SA a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 2.176.249.730 de lei, un profit egal cu 29.858.267 de lei și o medie de 960 de salariați.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Firme Constanța Hotărâre importantă a Consiliului de Administrație a Chimpex SA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii