Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Untold și Electric Castle 2016

ro

09 Jan, 2016 10:53 4218 Marime text


În prima parte a anului trecut am vorbit până ne-am plictisit de cât de mișto o să fie la Electric Castle și Untold.

Apoi am trăit din plin zilele încărcate cu muzică, am dezbătut intens organizarea ambelor evenimente, am râs de meme-urile cu noroiul de la Castle, dar am și aplaudat atmosfera boemă de acolo, apoi ne-am entuziasmat la prima ediție Untold, singurul eveniment care a strâns la Cluj, aproape 300 de mii de oameni (populația orașului Constanța e puțin peste 400 de mii de oameni, asta ca o comparație).

Festivalurile s-au dus, dar au rămas amintirile și multe recenzii despre cât de mișto a fost.



Cum Untold și Electric Castle sunt cele mai mari și mai importante evenimente muzicale desfășurate în România, începem anul fix discutând din nou, despre ele.

Untold 2016 este pe buzele iubitorilor de muzică zilele acestea, după ce organizatorii festivalului au dezvăluit numele primului “Rege” ce va urca pe scena de la Cluj, la ediția de vara aceasta (4-7 August).

Și nu, nu este vreo sosie a lui Ceaușescu (așa cum și-ar fi dorit câțiva omuleți cu prea mult timp liber, ce au creat chiar un grup pe Facebook intitulat Îl vrem pe Nicolae Ceaușescu la Untold 2016).



Tiesto este Dj-ul pe care Untold îl aruncă în joc, urmând ca în perioada următoare să aflăm numele celorlalți 4 headliners. Numele lui Tiesto a stârnit discuții deja pe pagina oficială de Facebook, dedicată festivalului. Argumentele alegerii dj-ului belgian au fost comunicate însă presei de către organizatori, într-un comunicat distribuit oficial.

TIESTO a fost desemnat, de-a lungul carierei sale, „Cel mai bun DJ din toate timpurile” de Mixmag, N. 1 DJ de către Rolling Stone sau primul The Legend desemnat de către DJ Magazine, în urma voturilor fanilor invitați să-și aleagă DJ-ul preferat al ultimilor 20 de ani. El a evoluat o dată cu scena care l-a consacrat, pornind inițial de la trance, popularitatea lui continuă să crească de la an la an și pe piața mainstream, pop, EDM, progressive trance’

Nu știu acum dacă e o simplă coincidență că pe pagina Electric Castle, tocmai astăzi, a fost postată melodia Matisyahu – King Without A Crown, atât de aproape de anunțul primului „King” de la Untold. Dacă mă gândesc însă la declarațiile de anul trecut ale organizatorilor Electric Castle și la acuzele lor cum că Untold e o copie pe ici, pe colo, numai coincidență nu mi se mai pare postarea de pe Facebook.



Biletele la Untold la prețuri speciale s-au dus deja (vânzarea lor a început în Octombrie, 2015), așa că cine va dori să îl vadă pe Tiesto, alături de restul invitaților (surpriză deocamdată) va plăti 450 lei+taxe.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii