Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Cel mai bun produs turistic constănțean

ro

30 Jan, 2016 11:23 3466 Marime text

Acum ceva ani de zile, Diana Slav pornea un proiect nemaiauzit până atunci la malul mării: Constanța Free Tour, un tur gratuit, ghidat, al orașului ce are atâtea povești de spus. Primele înscrise pentru acest eveniment unic au fost trei fete, din Polonia, dornice să cunoască Constanța altfel.

Diana Slav

Acum, la trei ani distanță, Diana vede hibele evenimentului de atunci, lipsa organizării sau a planificării suficiente. Sunt lucruri corectate demult, iar perseverența și ambiția Dianei, care a avut în plan să facă ceva ce nimeni nu îndrăznise până atunci în Constanța, se vede în reviewurile generoase primite din partea turiștilor străini care au participat la turul ghidat.

Pe tripadvisor, site unde toată lumea care prestează servicii tursitice își dorește să fie lăudat, turul organizat de Diana Slav primește recenzii pozitive de la turiști din toată lumea, din Israel și până în Florida. Secretul nu e deloc secret: Diana, un scorpion ambițios, a învățat lecțiile necesare la timp, a corectat ce era de corectat și a continuat promovarea Constanța Free Tour, o plimbare ghidată prin orașul de la malul mării, cu opriri dese în locurile care au câte o poveste de spus.

Grup al turului

Diana e ghid, povestitor, organizator și promoter, a unui one (wo)man show, care aduce laolaltă oameni de toate vârstele. Despre Constanța Free Tour umblă vorba că ar fi una dintre cele mai frumoase modalități de a petrece câteva ore relaxante la malul mării. O să vedem dacă e așa mâine, 30 ianuarie, ora 13.40, când are loc prima ediție Constanța Free Tour pe 2016. Până atunci, te invit să citești povestea completă a unui produs turistic atât de apreciat de străini.

Cum s-a născut proiectul?

Astfel de tururi se fac peste tot în lume, eu am făcut o listă cu peste 100 de orașe unde poți participa la un tur similar, unele având mai multe acțiuni independente sau sunt tururi tematice. Ca și turist, am participat la mai multe tururi de acest gen, mi-au plăcut mult și mi-am dat seama că și Constanța, cu zona sa peninsulară ar fi un loc perfect pentru un astfel de tur. Nu făcuse nimeni așa ceva. Mi-am spus: Asta e, încep eu și vedem ce iese!

Cui se adreseaza Constanța Free Tour?

Inițial l-am făcut cu gândul la turiști, în special la cei veniți individual, care nu vor excursii organizate, de grup. De obicei, astfel de tururi sunt apreciate de cei care vor să descopere singuri un oraș. Cumva s-a transformat aproape de la sine, mulți dintre prieteni mă intrebau ce am de arătat frumos turiștilor, de pleacă cu o impresie așa de bună (începusera să apara review-urile pe tripadvisor), așa încât am început să îmi invit prietenii la astfel de tururi, iar de acolo am început să organizez evenimente publice pentru localnici care au fost foarte bine primite. În funcție de expozițiile de la muzee am organizat și voi mai organiza vizite ghidate.

Turul a atras atenția reporterilor local. Deseori Dianei îi sunt solicitate interviuri.

Cum se desfășoară totul?

Turul este complet pietonal, fără intrare la diverse obiective turistice, mai ales dacă este grup mare. Le recomand întotdeana celor care participă, să viziteze singuri muzeele. Punctul de plecare este harta din mozaic, cea cu cetățile antice ale Dobrogei, fiindcă de acolo pot începe cu o scurtă poveste și câteva detalii istorice. Apoi pornim la pas, într-un zig-zag al peninsulei, iar punctul final este farul genovez, de pe faleză, care are și el o poveste și o legendă. Cei care participă află mici secrete și povesti uneori hazlii ale zonei peninsulare, recordurile zonei, află despre cea mai îngustă stradă, cea mai scurtă, apoi se vizitează prima și a doua primărie a Constantei, fostul palat regal, cele 8 biserici de religii diferite.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii