Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Pe unde umblăm - livada și grădinile senzoriale

ro

22 Oct, 2015 14:50 2437 Marime text


Nicicând nu m-am simțit mai bine că trăim în era netului și că informația e doar la un click distanță, ca acum când am descoperit trei locuri absolut minunate din România, despre care vreau să îți povestesc și ție, umblătorule. Îți spun de pe acum: aici chiar merită să bați drumul!



Primul este Grădina Senzorială. Are aproape dimensiunea unui teren de fotbal. Pe suprafața sa de 750 de mp, se îmbină armonios plante aromatice, arbuști și o alee terapeutică, pe care vizitatorii sunt invitați să pășească desculți. Aleea aceasta combină cele mai variate texturi. Poți călca mai întâi pe pietriș, apoi pe piatră de râu, fân, conuri, nisip, scoarță de copac, bușteni.



După ce te-ai încărcat de energii pozitive, tragi adânc, în piept, aerul parfumat de plantele aromatice, așezate strategic pe lângă șezlonguri și asculți freamătul naturii. Terapia care te face ZEN costă mai puțin decât ședințele la psiholog, (mult, muuult mai puțin) și este foarte accesibilă geografic. Ce v-am descris mai sus, regăsiți în Galați, în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Grădina Senzorială, cu a sa Alee terapeutică, care a făcut înconjurul internetului, a fost inaugurată în 2014 și refăcută anul acesta, în luna Mai. E prima oază de verdeață de felul ăsta, deschisă publicului. Cei care ajung aici, se bucură de o experiență completă, în care sunt antrenate toate simțurile: văzul, mirosul, simțul tactil, auzul și chiar gustul.

Mai nouă, și mult mai puțin cunoscută, este însă Livada Senzorială, inaugurată abia luna trecută. Este amplasată în Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului și este un desfrâu al simțurilor. Livada Senzorială este portalul care redă vizitatorilor legătura directă cu Natura, legătură pe care omul modern a pierdut-o printre tastatură, obișnuit fiind să culeagă mere în Farmville și să atingă pământul doar cu mouse-ul, când i se coace recolta, în același joc.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii