Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre cele mai violente uragane...

ro

30 Aug, 2014 00:00 6719 Marime text
În urmă cu nouă ani, uraganul Katrina devasta sudul Statelor Unite ale Americii, producând distrugeri masive pe coasta Golfului Mexic. Uraganul Katrina, format pe 23 august 2005, a traversat sudul Floridei, cauzând o serie de inundaţii, precum şi întreruperea alimentării cu energie electrică pentru milioane de oameni. Deasupra Golfului Mexic, Katrina s-a transformat într-unul dintre cele mai puternice uragane.
 

În oraşul New Orleans, după ce sistemul de diguri din zonă a cedat, multe persoane şi-au pierdut viaţa, 80% din oraş fiind inundat. Distrugeri masive au avut loc şi în Mississippi şi Alabama, localizate la distanţe de până la 160 de km de centrul furtunii. Pe lângă vitezele mari ale vântului, Katrina s-a remarcat şi prin extinderea imensă, care a condus la distrugeri fără precedent. Uraganul şi-a pierdut din intensitate după ce a ajuns deasupra uscatului. A continuat să înainteze spre nord şi s-a stins în regiunea Marilor Lacuri pe 31 august.
 
Potrivit Wikipedia, cel puţin 1.836 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza uraganului Katrina, pagubele materiale fiind estimate la 81.2 miliarde de dolari, cele mai mari produse de un uragan din istoria Statelor Unite.
După uragan, haosul a pus stăpânire pe anumite zone, poliţiştii confiscând arme de la cei care încă se aflau în zone uscate şi încercau să-şi apere locuinţele.

Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii