Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Una dintre cele mai premiate producţii din istoria televiziunii americane... (video)

ro

17 Sep, 2014 00:00 1744 Marime text


În urmă cu 42 de ani, pe 17 septembrie, pe canalul CBS, a fost difuzat primul episod din serialul de comedie „M*A*S*H“, recompensat cu premiul Emmy şi produs de Larry Gelbart.

Adaptat după filmul artistic „Mash“ din 1970, serialul, o dramă medicală şi comedie neagră, are în centrul atenţiei o echipă de medici care lucrează aproape de prima linie a frontului, acţiunea petrecându-se în timpul Războiului din Coreea.
Producătorii s-au inspirat, pentru realizarea episoadelor din primele sezoane, din întâmplări reale, povestite de echipa de medici MASH - Mobile Army Surgical Hospital. Filmările de exterior au avut loc în munţii de lângă Malibu, California.
Actorii Alan Alda, Loretta Swit, Jamie Farr şi William Christopher se numără printre cei care au contribuit la succesul serialului. Alan Alda, cel care l-a interpretat pe chirurgul Hawkeye Pierce, este singurul actor din distribuţie care a apărut în toate episoadele serialului.
Ultimul episod, difuzat pe 28 februarie 1983, a fost vizionat de peste 106 milioane de spectatori, un record pentru acea vreme, potrivit New York Times. În total, au fost difuzate 11 sezoane, respectiv 256 de episoade, în cadrul cărora dramatismul era combinat cu momente comice.
Serialul a fost premiat cu 14 Emmy şi opt Globuri de Aur, iar în anul 2002, a fost clasat pe locul 25 în topul celor mai importante seriale de televiziune ale tuturor timpurilor.

Sursa foto: wall.alphacoders.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii