Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Seducătoarea şi misterioasa regină a Egiptului...

ro

12 Aug, 2014 00:00 8106 Marime text
După moartea lui Marc Antoniu, pe 12 august, în anul 30 î.Hr., ultima regină a Egiptului, o grecoaică de origine macedoneană, Cleopatra a VII-a, s-a sinucis, lăsându-se muşcata de un şarpe veninos egiptean, simbol al regalităţii divine. În timp ce unii istorici afirmă că regina Egiptului ar fi fost ucisă cu o lovitură de sabie, un om de ştiinţă german, profesor la Universitatea Trier, declară că moartea Cleopatrei a fost cauzată de un cocktail de droguri, care a inclus opiu şi cucută.
 
Născută în anul 69 î.Hr., la Alexandria, Cleopatra a fost încoronată regină la vârsta de 18 ani. Cleopatra Thea Philopator VII, pe numele ei complet, descendenta dinastiei Ptolemic, a primit o educaţie aleasă şi a fost o femeie inteligentă, ambiţioasă şi spirituală, care avea cunoştinţe de matematică, astronomie şi filozofie şi, potrivit Wikipedia, vorbea şapte limbi. Cleopatra a domnit în Egipt între anii 51-30 î.Hr. şi a fost ultimul monarh al Egiptului, după moartea ei, ţara devenind provincie romană.
 
Despre Cleopatra se spune că a fost o regină frumoasă şi seducătoare, deşi, potrivit istoricilor, avea un chip obişnuit. În schimb, a fost una dintre cele mai puternice regine egiptene, care i-a fermecat pe romanii Cezar şi Marc Antoniu. Cleopatra a fost căsătorită cu Ptolomeu al XII-lea şi Ptolomeu al XIV-lea, doi dintre fraţii săi, deoarece doar aşa putea ajunge la tron. Ambii au murit, primul într-o luptă din ordinul lui Cezar, amantul Cleopatrei în acea perioadă, cel de-al doilea fiind otrăvit. Cleopatra i-a dăruit lui Cezar un fiu, Cezarion, „Micul Cezar“. După moartea lui Cezar, şi-a îndreptat atenţia către Marc Antoniu, cu care a avut trei copii.
 
În cinematografie, Cleopatra ocupă un loc de cinste, fiind interpretată în numeroase filme, care explorează atât relaţia ei cu Cezar, cât şi pe cea cu Marc Antoniu.
 
Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii