Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc zece ani de la moartea lui Marlon Brando, unul dintre cei mai importanţi actori ai secolului XX

ro

01 Jul, 2014 09:57 2886 Marime text
În urmă cu zece ani, pe 1 iulie, la Los Angeles, actorul american Marlon Brando, câştigător al premiului Oscar, s-a stins din viaţă.
 
Marlon Brando s-a născut la Omaha, Nebraska, oraşul natal al multor actori de la Hollywood. A avut parte de o copilărie grea, cu ambii părinţi dependenţi de alcool. Ajunge la New York, unde se dedică actoriei, după ce a fost exmatriculat de la o şcoală militară.
În anii 50, Brando se bucură de un succes enorm, fiind întruchiparea masculului modern şi revoltat. Printre cele mai celebre filme se numără „Naşul”, „Ultimul tango la Paris”, „Un tramvai numit dorinţă”.
 
În anul 1972, a refuzat Oscarul pentru rolul din filmul „Naşul”. S-a implicat activ în diverse proiecte umanitare şi, în ceea ce priveşte viaţa personală, actorul a fost căsătorit de trei ori şi a avut cinci copii.
Despre a fi actor, Brando declara că „singurul lucru pe care un actor îl datorează publicului său este să nu-l plictisească”.

Sursa foto: cinemagia.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii