Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc zece ani de la lansarea celebrului serial de televiziune „Lost”

ro

22 Sep, 2014 12:28 1532 Marime text
Astăzi, 22 septembrie, se împlinesc zece ani de la lansarea celebrului serial de televiziune „Lost”, creat de Jeffrey Lieber, J.J. Abrams şi Damon Lindelof.
Episodul pilot de 90 de minute al serialului a fost cel mai scump din istoria canalului de televiziune ABC (între 10 şi 14 milioane de dolari). Serialul, filmat în întregime pe insula Oahu din Hawaii, a ajutat postul ABC să-și revină dintr-o perioadă dificilă.
În serial este vorba despre cursa companiei Oceanic 815. Avionul s-a prăbuşit pe o insulă din Pacific, iar cei 48 de supravieţuitori ai catastrofei aviatice trebuie să găsească forţa de a munci în echipă. Insula pustie ascunde multe secrete care se pot dovedi fatale pentru grupul de naufragiaţi.
Încă din primul sezon, serialul a atras atenția criticilor, iar în anul 2005, la Premiile Emmy, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun serial dramatic”, în timp ce J.J. Abrams a fost distins cu premiul pentru „Cel mai bun regizor”.
De asemenea, în anul 2006, „Lost” a primit Globul de Aur pentru „Cel mai bun serial TV – Dramă”, Premiul BAFTA pentru „Cel mai bun import din Statele Unite”, premiul pentru „Cea mai bună regie într-un program de televiziune”, la Premiile Sindicatului Regizorilor, dar și premiul pentru „Cea mai bună distribuție”, la Premiile Sindicatului Actorilor.
 
Sursa foto: www.abramfans.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii