Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știaţi că...? Se împlinesc şapte ani de la moartea unui important actor român de teatru şi film

ro

08 Jun, 2014 00:00 3611 Marime text
În urmă cu şapte ani, s-a stins din viaţă actorul Adrian Pintea, cel care a adus o contribuţie importantă scenei şi cinematografiei româneşti. Adrian Pintea s-a născut la Beiuş, judeţul Bihor. În 1979, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale‟, secţia Actorie.

Datorită sensibilităţii şi realismului interpretărilor sale, Adrian Pintea a cucerit publicul imediat. Evoluția sa în roluri precum Eumet, Romeo sau Hamlet au stârnit mereu ropote de aplauze.
În decursul carierei, a jucat în numeroase filme de televiziune, dintre care amintim seria „Iancu Jianu‟, „Marchizul de Mosa‟, „Don Juan‟. Adrian Pintea a fost asistent universitar la Institutul de Artă Teatrală şi  Cinematografică „I.L.Caragiale‟. Ulterior, a devenit titular pe postul de profesor universitar.

În anul 2007, a încetat din viaţă la Spitalul Clinic Fundeni, din cauza unei ciroze hepatice avansate. Actorul a lăsat un mare gol în inima celor care l-au admirat.
În 2002, Adrian Pintea mărturisea, pentru Formula As: ,,E important să nu mai lăsăm să treacă timpul pe lângă noi. Ideal ar fi să ne facem urgent rost de teme ale existenţei, în care să credem cu adevărat. Din păcate, trăim într-o lume cu care nu ne putem identifica şi vizavi de care nu poţi să reacţionezi decât afişând o detaşare ironică. (...) Eu cred că la ora asta naţiunea română doarme îngrijorător de profund, iar horcăitul acestui somn nu-mi sună deloc a bine. Eu sunt foarte atașat ideii soluţiilor personale. (...) Şi, din nou, zic: trebuie să crezi în ceva. În iubire, în Dumnezeu, în dreptate, în armonie. Am avut nevoie de foarte multe ori în viaţa mea să fiu puternic şi am fost exact atunci când a fost nevoie.‟

Sursa foto: Cinemagia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii