Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 5 ani de la moartea ultimei supravieţuitoare de pe Titanic

ro

31 May, 2014 09:25 4943 Marime text
În urmă cu cinci ani, se stingea din viaţă Millvina Dean, ultima supravieţuitoare de pe vasul Titanic, scufundat pe 15 aprilie 1912. La îmbarcarea pe Titanic, alături de părinţii şi fratele ei, Millvina Dean avea două luni şi 13 zile şi a fost cel mai tânăr pasager de la bordul vasului.
Părinţii săi erau emigranţi englezi şi călătoreau spre Kansas, Statele Unite ale Americii. Călătoria lor s-a transformat în cea mai mare tragedie maritimă din istorie. În noaptea de 14 spre 15 aprilie, Titanicul s-a ciocnic de un aisberg şi s-a scufundat în apele îngheţate ale Atlanticului.
Millvina, alături de mama şi fratele ei, a fost plasată în barca de salvare cu numărul zece şi s-a numărat printre primii pasageri care au scăpat de la scufundare. Tatăl Mallvinei nu a supravieţuit. Doar 710 din cei 2.224 de oameni aflaţi la bordul navei au scăpat cu viaţă.
La vârsta de 8 ani, mama sa i-a mărturisit că a fost un pasager pe Titanic. Millvina nu a fost căsătorită niciodată şi a murit într-un azil de bătrâni, la vârsta de 97 de ani.
 
Sursa foto: rte.ie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii