Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 32 de ani de la inventarea smiley-urilor

ro

19 Sep, 2014 00:00 2132 Marime text
Odată cu dezvoltarea rapidă a computerelor şi a Internetului, în urmă cu 32 de ani, profesorul Scott E. Fahlman, de la Carnegie Mellon University, a avut ideea de a adăuga o serie de caractere care să genereze informaţii în plus în actul comunicării.

La ora 11.44, pe 19 septembrie, Scott Fahlman a postat pe un forum mesajul: „Propun următoarea secvenţă de caractere pentru glumeţi: :-) Citiţi-o pe o parte!“ Astfel au luat naştere celebrele emoticons, smiley-urile folosite de internauţii din întreaga lume.
 
Emoticon-ul sau emotigrama (cuvânt creat prin compunerea substantivelor emoţie şi pictogramă) marchează o glumă sau evidenţiază o stare de spirit. În timp, acesta a ajuns să acopere aproape toată gama de sentimente umane. De la primul emoticon, totul a evoluat progresiv până la emoticon-urile din zilele noastre. În prezent, există o mare varietate de emotigrame, create cu ajutorul caracterelor de pe tastele computerului, care pot fi folosite în texte, sms-uri, mail-uri sau în blogurile web.
 
Sursa foto: wired.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii