Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Regele rock 'n' roll-ului... (galerie foto)

ro

16 Aug, 2014 00:00 2419 Marime text
În urmă cu 37 de ani, pe 16 august, în Graceland, cu o zi înainte de începerea unui nou turneu, în urma unui infarct miocardic, s-a stins din viaţă „Regele rock 'n' roll-ului“, Elvis Presley. Artistul a fost găsit în baie de către logodnica sa, Ginger Alden, decesul fiind anunţat oficial la spitalul Baptist Memorial.

De-a lungul carierei, Elvis Presley s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate. În ultimii ani din viaţă, stresul turneelor şi lipsa odihnei şi-au spus cuvântul, Elvis fiind spitalizat de mai multe ori.
În întreaga lume, vestea morţii artistului s-a răspândit cu rapiditate, iar sute de mii de fani au venit la Graceland, printre aceştia numărându-se şi celebrităţi. Bobby Mann, unul dintre verişorii lui Elvis Presley, a acceptat, în secret, 18.000 de dolari, pentru a face o poză corpului neînsufleţit al lui Elvis. Fotografia a apărut pe coperta unui important tabloid american, numărul respectiv vânzându-se într-un timp record.

Pentru 22 de ani, Elvis Presley a avut o carieră impresionantă, printre realizările lui numărându-se 14 nominalizări la premiile Grammy, 64 de albume, 149 de single-uri, 31 de filme, două documentare şi mii de concerte. Ultimul concert din carieră l-a susţinut în Indianapolis, la Market Square Arena, acesta numărându-se printre cele mai bune spectacole ale sale.
Anul acesta, pe 5 iulie, s-au împlinit 60 de ani de la un moment considerat a fi egal cu naşterea rock 'n' roll-ului, şi anume începutul colaborării lui Elvis cu Sun Records, care a schimbat pentru totdeauna atât muzica, cât şi cultura pop. La înregistrările din studioul Sun Records din Memphis, Elvis a inventat look-ul şi sound-ul rock 'n' roll-ului, primul single înregistrat fiind „That’s all right“. Dintre alte melodii ale artistului, amintim „Always on My Mind“, „My Way“, „Suspicious Minds“, „Love Me Tender“, „Viva Las Vegas“.
Artistul şi-a dedicat viaţa muzicii şi oamenilor. „Fă ceea ce e corect pentru tine, atâta timp cât nu răneşti pe nimeni“, era deviza lui Elvis.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii