Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 29 iunie, s-a născut autorul uneia dintre cele mai cunoscute cărţi din lume

ro

29 Jun, 2014 13:02 1931 Marime text
Născut pe 29 iunie, Antoine de Saint-Exupéry, originar din Lyon şi figură marcantă a culturii moderne, a fost erou de război, pionier al aviaţiei şi autorul uneia dintre cele mai cunoscute şi răspândite cărţi din lume, „Micul Prinţ” („Le Petit Prince”).
 
Antoine de Saint-Exupéry a participat la numeroase misiuni în Africa, Sardinia şi Corsica. În primele sale romane, „Curierul de Sud” şi „Zbor de noapte”, descrie experienţa sa ca aviator, în timp ce operele următoare, cum ar fi „Pământul oamenilor”, reflectă filosofia sa de viaţă. Urmează povestirea modernă „Micul Prinţ”, care s-a bucurat de un succes enorm şi are motto-ul „Numai cu inima poţi vedea bine, lucrurile esenţiale rămân ascunse ochilor”.
 
În anul 1944, Antoine a efectuat un zbor de recunoaştere, decolând de la baza aeriană din Borgo, Corsica, spre regiunea Grenoble, din sudul Franţei. Avionul său a fost declarat dispărut, speculându-se că a fost doborât de către un avion german sau că a avut un accident de zbor. Nici astăzi nu se cunosc circumstanţele în care s-a petrecut trecerea în nefiinţă a lui Antoine de Saint-Exupéry.
 
Sursa foto: northhollyhood.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii