Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 1 iulie, s-a născut Estée Lauder, cea care şi-a dedicat întreaga viaţă înfrumuseţării femeilor

ro

01 Jul, 2014 10:46 2842 Marime text
Astăzi, se împlinesc 116 ani de la naşterea reginei neîncoronate a cosmeticii, Estée Lauder, care şi-a dedicat întreaga viaţă înfrumuseţării femeilor.
 
Estée Lauder s-a născut în Queens, New York, într-o familie de evrei imigranţi, mama fiind unguroaică, iar tatăl ceh. Încă de mică, a manifestat interes pentru frumuseţe, iar de la unchiul ei, care era chimist, a învăţat cum să prepare creme de frumuseţe.
 
În anul 1946, Estée crează propria corporaţie, care îi poartă şi azi numele, numărându-se printre cele mai importante companii de produse cosmetice din lume. Estée a avut mereu dorinţa de a oferi cele mai bune rezultate din cercetări, dar şi cele mai bune servicii. S-a remarcat datorită tehnologiei inovatoare pentru îngrijire.  A fost printre primele intreprinzătoare care a lansat o campanie de împrietenire cu presa.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, Estée se căsătoreşte cu omul de afaceri Joseph H.Lauter, cu care va avea doi copii. Spre sfârşitul vieţii, s-a dedicat acţiunilor filantropice. A încetat din viaţă la New York, în anul 2004.

Sursa foto: sheffplus.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii