Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Mădălina Manole, „fata cu părul de foc“... (galerie foto)

ro

14 Jul, 2014 00:00 2375 Marime text
Astăzi, se împlinesc patru ani de când Mădălina Manole, una dintre cele mai iubite artiste din România, a trecut în nefiinţă, lăsându-şi în urmă familia şi o carieră de succes. Tot astăzi, artista ar fi împlinit vârsta de 47 de ani.
 
Pe 14 iulie 2010, Mădălina Manole şi-a luat viaţa, otrăvindu-se cu Furadan, în locuinţa sa din Otopeni, lăsând un mesaj în care mărturisea că ştie că lumea o iubeşte şi că regretă gestul pe care îl face. Decizia ei extremă a provocat tristeţe printre fani, cei care o iubeau, dar şi printre artiştii României. 
 
Născută pe 14 iulie, la Vălenii de Munte, judeţul Prahova, Mădălina a fost primul copil al cuplului format din Ion şi Eugenia Manole. După ce a studiat chitara, Mădălina Manole a compus muzică pe versurile poeţilor consacraţi, „Toamnă Nouă“ intitulându-se prima compoziţie proprie.
La vârsta de 15 ani, Mădălina debutează pe plan muzical la Cenaclul Tineretului Prahovean şi participă, alături de Ştefania Ghiţă, la spectacolele Cenaclului Flacăra.
 
În anul 1988, Mădălina Manole participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental“, compusă de Şerban Georgescu, iar în 1991, începe seria turneelor în Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Germania, Franţa. Primele trei albume lansate au înregistrat vânzări de peste două milioane de unităţi, artista fiind distinsă cu trei Discuri de Aur. Billboard a semnalat, în acel moment, performanţa ei.
În perioada 1990 - 2000, Mădălina Manole a susţinut peste 3.000 de concerte. Dintre cele mai frumoase melodii, amintim „Te-am văzut, mi-ai plăcut“, „Fată dragă“, „Să nu mă minţi“, „Nu-ţi pierde curajul“, „Ei şi ce“, „Cântec pentru voi“, „Suflet gol“.

Mădălina Manole a fost prima artistă de muzică pop care a interpretat folclor autentic, în manieră originală, cu o orchestră de muzică populară, condusă de Dorel Manea. Imaginea artistei a fost aleasă de un important concern internaţional pentru a reprezenta un produs cosmetic, ocazie cu care este supranumită „fata cu părul de foc“, aluzie la culoarea părului său, în lumina reflectoarelor.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, anul 1994 a marcat începutul vieţii de familie alături de compozitorul Şerban Georgescu. Cei doi au divorţat în 2002, motivul invocat fiind adulterul comis de compozitor. Şapte ani mai târziu, Mădălina Manole s-a căsătorit cu Mircea Petru, într-o biserică din Moldova, când l-a botezat şi pe băieţelul lor, Petru Jr.
 
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii