Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 29 august, Michael Jackson...

ro

29 Aug, 2014 00:00 2636 Marime text


În anul 1958, pe 29 august, în Gary, Indiana, s-a născut cel de-al şaptelea copil al familiei Jackson, Michael. Alături de fraţii săi mai mari, cu care a format trupa The Jackson 5, în cadrul căreia era vocalist principal, Michael a cunoscut succesul de la o vârstă fragedă.

În anul 1971, s-a dedicat carierei solo, bucurându-se de un succes imediat. Una după alta, melodiile sale rescriau istoria.

Hiturile artistului, precum „Billie Jean“, „Thriller“, „„Black or White“, „Dangerous“, „Dirty Diana“, „They Don’t Care About Us“, „You Are Not Alone“, au adus contribuţii remarcabile în lumea muzicii.
Videoclipul melodiei „Billie Jean“ a fost primul clip al unui artist de culoare difuzat pe postul muzical MTV, iar cel al piesei „Scream“, filmat alături de sora sa, Janet Jackson, a costat peste şapte milioane de dolari, fiind cel mai scump din istorie.

Pe lângă abordarea muzicală şi mişcările scenice, Michael Jackson a fost apreciat şi pentru stilul de star - mănuşi albe, şosete albe, pantofi negri de piele, geacă roşie de piele, pălărie neagră. Cântăreţul american cu cel mai mare succes din toate timpurile a fost distins cu numeroase premii, printre acestea numărându-se opt premii Grammy. În 1997, în urma unui sondaj, a fost numit „cea mai faimoasă persoană din lume“. 

Michael Jackson a fost primul mare artist care a concertat în România. În anul 1992, 70.000 de oameni au fost prezenţi pe stadionul „Lia Manoliu“ din Bucureşti pentru a-l vedea şi auzi pe Regele Muzicii Pop. Concertul din 1992 a fost lansat pe DVD în anul 2005.

Deoarece a fost acuzat de abuz asupra minorilor, imaginea sa publică a suferit modificări de-a lungul anilor, iar viaţa controversată şi cariera impresionantă a lui Michael Jackson au umplut paginile a mii de reviste şi cărţi.

În luna iunie a acestui an, s-au împlinit cinci ani de la moartea lui Michael Jackson. În după-amiaza zilei de 25 iunie, artistul a suferit un stop cardiac, la Los Angeles. Medicul său personal l-a găsit cu pulsul slab şi orice încercare de a-l resuscita a eşuat. Decesul a fost declarat în aceeaşi zi. Potrivit Wikipedia, ceremonia de înmormântare a fost urmărită de peste 2.5 miliarde de oameni din întreaga lume. Presa a făcut numeroase speculaţii cu privire la cauza morţii cântăreţului. Doctorul Conrad Murray a fost acuzat că i-ar fi administrat lui Michael o doză letală de propofol, pe care starul american îl folosea drept somnifer.

Sursa foto: ibtimes.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii