Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 12 septembrie, John Kennedy se căsătorea cu... (video)

ro

12 Sep, 2014 10:16 2099 Marime text
În anul 1935, pe 12 septembrie, John Kennedy, la vremea aceea senator de Massachusetts, se căsătorea cu Jacqueline Lee Bouvier, fotograf la Washington Times-Herald. La ceremonie au fost prezenţi peste 750 de invitaţi.
Kennedy a întâlnit-o pe Jacqueline în anul 1951, în cadrul unei petreceri. Cei doi, în timpul căsătoriei, s-au susţinut reciproc, mai ales în crize politice, cum ar fi Criza din Cuba. În anul 1963, Kennedy se afla, împreună cu soţia sa, în Texas pentru o vizită, la propunerea vicepreşedintelui Lyndon Johnson. La ora locală (12:30), s-au auzit trei focuri de armă. Al doilea foc l-a lovit pe Kennedy în spate, iar glonţul i-a ieşit prin gât. Al treilea l-a nimerit direct în cap. O jumătate de oră mai târziu, Kennedy a fost declarat mort. În acel moment, toate televiziunile importante şi-au întrerupt programul obişnuit şi au transmis ştiri timp de 70 de ore, şcolile au fost închise, iar americanii şi-au întrerupt activitatea obişnuită.
După ce Kennedy a fost asasinat, Jacqueline s-a retras din viaţa politică, iar cinci ani mai târziu, s-a căsătorit cu grecul Reeder Onassis.
 
Sursa foto: Pinterest

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii