Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? În România, astăzi, este sărbătorită...

ro

25 Jul, 2014 10:01 3196 Marime text
Din anul 1955, pe 25 iulie, este celebrată Ziua Radiolocaţiei Române, care marchează debutul radiolocaţiei ca armă distinctă în cadrul Armatei Române.
Radiolocaţia este o modalitate de determinare a existenţei şi poziției relative a unei staţii sau a unui obiect pe baza caracteristicilor undelor electromagnetice, ce şi-a găsit aplicaţii în meteorologie, în radionavigația aeriană şi maritimă. Instalaţia de radiolocaţie se compune, în esenţă, dintr-un emiţător, un receptor şi un sistem de antene. Avioanele şi vapoarele sunt dotate cu radiolocatoare.
 
Pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Aeriene Române, astăzi, a fost postat mesajul: „Ştiindu-vă mereu la datorie şi preţuindu-vă eforturile, muncind umăr la umăr într-o echipă omogenă al cărei cuvânt de ordine a fost întotdeauna << datoria înainte de toate >>, v-aţi câştigat respectul tuturor acelora care înţeleg rolul şi importanţa acestei arme, prin excelenţă tehnică, dinamică şi cu rol esenţial în supravegherea spaţiului aerian al României. La mulţi ani tuturor radiolocatoriştilor!”
 
Sursa foto: Facebook (Forţele Aeriene Române)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii