Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Florin Bogardo, compozitorul român... (video)

ro

15 Aug, 2014 10:19 5174 Marime text
În urmă cu cinci ani, pe 15 august, în urma unui atac cerebral, se stingea din viaţă compozitorul şi cântăreţul român de muzică uşoară Florin Bogardo. Artistul este înmormântat la Cimitirul Bellu Catolic.
Născut într-o zi de 16 august, de la o vârstă fragedă, Florin Bogardo a studiat pianul, iar la 17 ani, deja compunea lucrări variate. A frecventat cursurile Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, secţia Compoziţie.
În anul 1963, la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” a debutat ca autor de muzică uşoară cu melodia „Cum e oare?”, piesa fiind interpretată de Margareta Pâslaru. Patru ani mai târziu, înregistrează compoziţiile sale în două variante, cea proprie şi cu un solist vocal invitat, printre aceştia numărându-se Mihaela Mihai, Aurelian Andreescu.
În 1968, devine membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. În decursul carierei, compozitorul a semnat coloana sonoră a unor filme româneşti importante, cum ar fi „Liceeni”. În calitate de compozitor, Bogardo a fost distins cu medalii la numeroase concursuri de muzică uşoară.
În ceea ce priveşte viaţa personală, a fost căsătorit cu interpreta Stela Enache.
 
Sursa foto: bestmusic.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii