Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Cunoscut datorită emisiunii „Drumuri europene”, Aristide Buhoiu...

ro

17 Sep, 2014 13:07 6129 Marime text
În urmă cu opt ani, celebrul realizator de televiziune Aristide Buhoiu s-a stins din viaţă.
Născut la Lugoj, pe 4 aprilie 1938, Buhoiu a debutat la doar 15 ani ca prezentator-realizator la un radio din oraşul natal. A fost absolvent al Facultății de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, promoția 1962.
În decursul vieţii, Aristide Buhoiu a fost redactor, operator, scriitor, sunetist, dar şi editor al unei publicaţii săptămânale destinate românilor din SUA, „Universul”. A rămas în memoria românilor ca realizator al emisiunilor de televiziune „Drumuri printre amintiri" şi „Drumuri europene", difuzate în perioada 1976-1983. 
De asemenea, Aristide Buhoiu este autorul a şase cărţi de cultură şi literatură, printre acestea numărându-se „Italia în câteva cuvinte”, „Petschowski” şi „Slalom pe meridiane”. A fost preşedinte al Uniunii pentru Societatea Civilă şi a contribuit la promovarea imaginii României în lume, prin emisiunile de radio şi de televiziune difuzate în SUA. Între anii 1965-1978, a fost redactor al emisiunilor „Duminica sportivă”, „Studioul A”, „Zig-zag”, „360 de grade”, „Post-meridian”, „Trubaduri de altădată”, „Tele-sport”.
Aristide Buhoiu a primit cinci premii naţionale pentru televiziune şi a fost decorat de Ion Iliescu cu ordinul „Meritul Cultural în grad de ofiţer”, în anul 2004.  
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii