Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, solista Dida Drăgan împlineşte 68 de ani...

ro

14 Sep, 2014 10:09 3399 Marime text
Dida Drăgan, supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”, s-a născut pe 14 septembrie, în Jugureni, judeţul Dâmbovița. Artista împlineşte, astăzi, vârsta de 68 de ani.
Dida Drăgan a absolvit Şcoala Populară de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, debutând la Concursul de Interpretare Bucureşti '71, unde a obţinut primul loc. Un an mai târziu, obține locul I la Festivalul Mamaia, secțiunea Interpretare.
În decursul carierei, Dida Drăgan a câştigat numeroase premii, printre acestea numărându-se premiul pentru cel mai bun solist al festivalului, premiul al III-lea pentru interpretarea piesei „Ca-n poveste" la Dresda, în 1974, iar în 1975 premiul special „Cupa Intercontinentală", la concursul „Cupa Europei" din Belgia. De asemenea, artista a câştigat 15 ediții ale emisiunii „Schlager Studio" din Germania, a editat discuri la Amiga Records şi a susţinut spectacole în Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, Belgia, Danemarca, Japonia.                                                                                                                
Dintre şlagărele artistim, amintim „Voi, anotimpuri", „Un fir de iarbă", „Pleacă iar cocorii", „Să ocrotim copacii înfloriți",  „Nu pleca",  „Unde ești?", „Deschideti poarta soarelui”. A colaborat cu formaţiile Mondial, Romanticii, F.F.N, Roata, Sfinx, Monolit.
În anul 2003, în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, Dida Drăgan a primit Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate din partea Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Sursa foto: cinemagia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii