Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, regina filmului italian, Sophia Loren...

ro

20 Sep, 2014 10:23 2379 Marime text
Născută pe 20 septembrie, la Roma, actriţa italiană Sophia Loren împlineşte, astăzi, venerabila vârstă de 80 de ani.
Fiica ilegitimă a inginerului Riccardo Scicolone şi a profesoarei de pian Romilda Villani, Sophia Loren îşi petrece copilăria şi o parte din adolescenţă în apropiere de Napoli, în condiţii economice dificile. La 15 ani, a plecat la Roma, aflându-se în căutarea succesului. A debutat în filmul „Quo Vadis?” şi a participat la numeroase concursuri de frumuseţe, printre acestea numărându-se şi Miss Italia, unde, potrivit Wikipedia, a câştigat titlul de Miss Eleganza, creat special pentru ea.
Alături de actori celebri, Sophia Loren a interpretat roluri în filme de succes. Producătorul Carlo Ponti a fost cel care i-a intuit talentul.
În anul 1990, Sophia Loren a fost distinsă cu Premiul Oscar pentru întreaga activitate. Pentru a-şi sărbători cariera de peste 60 de ani în cinematografie, actriţa a organizat o expoziţie cu fotografii şi obiecte care îi aparţin la muzeul Soumaya din Ciudad de Mexico.
În autobiografia „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life”, diva italiană povesteşte despre începuturile carierei sale, relaţia cu producătorul care a descoperit-o, dar şi despre personalităţi ale cinematografiei.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii