Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Lance Armstrong...

ro

18 Sep, 2014 12:47 3400 Marime text
Astăzi, ciclistul profesionist Lance Armstrong, de şapte ori consecutiv câştigător al Turului Franţei, împlineşte vârsta de 43 de ani.
Cariera lui Lance a început în localitatea Plano din Texas, unde mama lui, Linda, l-a încurajat şi susţinut. La vârsta de 13 ani, a câştigat primul concurs, iar la 16, era un adevărat profesionist. În ultimul an de liceu, a plecat în cantonament cu echipa olimpică de ciclism a Statelor Unite la Colorado Springs.
În anul 1991, a devenit campion naţional al Statelor Unite. Devenit profesionist, Armstrong a demonstrat extrem de rapid de ce este în stare, câştigând titlul de campion naţional la profesionişti, un campionat mondial, mai multe victorii în Tour du Pont. În 1996, se afla pe primul loc în clasamentul mondial al cicliştilor. Tot în acest an, Armstrong a fost lovit de o boală cruntă, însă, contrar tuturor previziunilor, reuşeşte să revină în viaţa sportivă, câştigând cel mai râvnit trofeu. În 1999, pentru prima dată, a câştigat Turul Franţei, urmând apoi încă şase victorii.
După turul din 2005, Lance Armstrong s-a retras, dar, după trei ani, a revenit asupra deciziei şi a hotărât să se întoarcă la ciclism şi să promoveze lupta împotriva cancerului.
Deoarece în anul 2012, Lance Armstrong fost găsit vinovat de dopaj de către o instanţă judecătorească din Statele Unite, a pierdut cele şapte titluri câştigate între 1999 şi 2005. Decizia a venit ca urmare a unui dosar de peste 1.000 de pagini trimis de USADA, care arată că Armstrong a fost iniţiatorul celei mai mari reţele de dopaj din istoria sportului.
A înfiinţat „Fundaţia Lance Armstrong”, în încercarea de a-i ajuta pe cei bolnavi să lupte cu cancerul.  
 
Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii