Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Julio Iglesias...

ro

23 Sep, 2014 10:14 2380 Marime text
Născut în anul 1943, pe 23 septembrie, la Madrid, cântăreţul Julio Iglesias îşi sărbătoreşte, astăzi, ziua de naştere. Artistul împlineşte 71 de ani.
Julio Iglesias, fiul cel mai mare al doctorului Julio Iglesias Puga şi al Mariei del Rosario de la Cueva y Perignat, se numără printre primii zece artişti cu cele mai mari vânzări din istorie. Înainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuţi artişti latini, Julio a studiat Dreptul la Universitatea Complutense din Madrid. Din cauza unui accident de maşină, în urma căruia a paralizat pentru un an şi jumătate, a renunţat la studii, canalizându-şi durerea în lumea muzicii, după ce infirmierul care avea grijă de el i-a dăruit o chitară.
De-a lungul anilor, a fost distins cu numeroase premii. Artistul a susţinut peste 5.000 de concerte în ţări din întreaga lume. Din 1985, Julio Iglesias are o Stea a Celebrităţii care îi poartă numele la Hollywood, fiind unul dintre puţinii artişti de origine hispanică imortalizaţi pe Hollywood Walk of Fame.
În ceea ce priveşte viaţa personală, în anul 1971, s-a căsătorit cu Isabel Preysler Arrastria, cu care are trei copii. După 19 ani, s-a recăsătorit cu Miranda Rijnsburger.

Sursa foto: www.aaarena.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii