Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua de naştere a lui Mike Tyson, unul dintre cei mai importanţi campioni din lumea boxului

ro

30 Jun, 2014 10:07 3954 Marime text
Născut într-un cartier din Brooklyn, New York, cunoscutul boxer Mike Tyson împlineşte 48 de ani. Potrivit Wikipedia, până la vârsta de 13 ani, a fost arestat de 38 de ori. Mike Tyson, descoperit de legendarul antrenor de box Cus D'Amato, în perioada 1987-1990, a fost campion mondial la categoria grea, instituind un regim de teroare în ring, premiile câştigate de el ridicându-se la milioane de dolari.  În anul 1992, a fost condamnat la închisoare pentru viol şi eliberat trei ani mai târziu. 
 
Mike Tyson a şocat întreaga lume cu agresivitatea sa, când, în iunie 1997, în timpul unui meci, desfăşurat la Los Angeles, şi-a muşcat de ureche adversarul, Evander Holyfield. În urma acestui gest, a fost numit de presă „Cel mai rău om de pe Pământ”. După ce a fost obligat să se retragă din box pentru o perioadă, a ales să continue să boxeze. Ultimul meci pe care l-a disputat a fost cu irlandezul Kevin McBride, în 2005, care l-a învins.

În anul 2013, Mike Tyson şi-a publicat autobiografia, scrisă împreună cu Larry Sloman şi intitulată „Adevărul indiscutabil”. Tyson va rămâne cunoscut pentru ascensiunea lui extraordinară în boxul profesionist, dar, în acelaşi timp, şi pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicat.
 
Sursa foto: mirror.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii