Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, actorul american Tommy Lee Jones...

ro

15 Sep, 2014 09:51 4092 Marime text
Astăzi, este ziua de naştere a actorului, scenaristului şi regizorului american Tommy Lee Jones. 
Născut pe 15 septembrie 1946, în San Saba, Texas, Tommy Lee Jones a debutat pe Broadway în „A Patriot for Me", iar prima sa apariţie într-un film a fost în „Love Story” (1970).
În următorii cinci ani, a lucrat în televiziune, apărând în serialul „One Life to Live". Jones nu a avut ocazia să joace roluri mai importante, fiind refuzat în favoarea unor actori mai renumiţi. Astfel, decide să se mute în Los Angeles. Aici, obţine roluri mărunte în „Jackson County Jail", „The Amazing Howard Hughes" şi „The Betsy".
În anii 80, a apărut în seriale precum „The Executioner’s Song", „The Rainmaker" sau „Cat On a Hot Tin Roof". În 1993, joacă alături de Harrison Ford în filmul „The Fugitive" şi devine unul dintre starurile Hollywood-ului, poziţie susţinută de un număr impresionant de filme, printre acestea numărându-se „Natural Born Killers", „Batman Forever", „Men in Black", „Marshals", „Men in Black II", „Double Jeopardy", „Space Cowboys".
În 1994, a câştigat premiul Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul „Evadatul”, iar în 2005, premiul Cannes pentru cel mai bun actor.
 
Sursa foto: moviecitynews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii