Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul pentru care Corina Chiriac nu a putut deveni pianistă

ro

26 Oct, 2016 00:00 3443 Marime text
 

Corina Chiriac, una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică uşoară din toate timpurile ale României împlineşte astăzi 67 de ani. Artista s-a născut pe 26 octombrie 1949, la Bucureşti, într-o familie de muzicieni.
 
Tatăl Corinei Chiriac este compozitorul Mircea Chiriac. Mama artistei, Elisabeta, a fost şi ea profesoară de pian. Corina Chiriac nu a putut ajunge să calce pe urmele mamei sale din cauză că... avea degetele prea scurte pentru atingerea corectă a octavelor.
 
Totuşi, în anul 1955 părinţii o înscriu la Școala de muzică Nr.1, dinBucurești  unde studiază vioara timp de 6 ani, avându-l ca profesor pe George Manoliu, cu asistenții Petre Munteanu și Ilarion Ionescu
A absolvit Liceul Special de Muzică nr.1 din București, clasele de vioară, sub îndrumarea unor prestigioase nume ale muzicii românești.
 
În 1967 după ce termină liceul „Nicolae Bălcescu”, este admisă ca studentă la IATC „I.L. Caragiale” (actualul ATF) din București, clasa actorie Constantin Moruzan – Mihai Mereuță. A mai studiat și cu regizorul Mony Gellelter și Adriana Piteșteanu. A fost colegă de generație cu: George Mihăiță, Florin Zamfirescu, Gelu Colceag, Tamara Crețulescu, Mihaela Arsenescu, Mircea Diaconu, Carmen Maria Struja, Ștefan Velniciuc.
De-a lungul timpului s-a remarcat prin participarea la nenumărate festivaluri de muzică din România, dar şi din străinătate, unde a şi obţinut premii.
 
Pe lângă faptul că a excelat în domeniul muzical, Corina Chiriac se poate considera un artist complet. A făcut teatru, a cochetat cu radioul, iar de câţiva ani este gazda unei emisiuni TV la un post naţional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii