Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România

ro

04 Jun, 2024 11:25 385 Marime text
Întrevederea ministrului apărării naționale cu șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, 3 iunie, la sediul MApN, o întrevedere cu șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România, Mara Roman.
Evoluțiile europene în domeniul apărării și perspectivele României în acest context au fost principalele teme de discuție ale celor doi oficiali, un subiect distinct fiind reprezentat de rolul Uniunii Europene în sprijinirea Ucrainei și în susținerea Republicii Moldova.
În context, ministrul apărării naționale a evidențiat sprijinul oferit de România celor două state, acesta fiind circumscris eforturilor de integrare europeană și de consolidare a rezilienței. „Este necesar ca UE să abordeze regiunea Mării Negre într-o manieră strategică, care să includă sprijinul pentru statele din regiune ce se confruntă cu amenințări hibride și cu consecințele războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a spus Angel Tîlvăr.
În timpul întâlnirii, cei doi oficiali s-au referit și la stadiul și perspectivele principalelor inițiative și instrumente europene cu relevanță în domeniul apărării, precum Fondul European de Apărare, mobilitatea militară, Strategia Europeană privind Industria de Apărare, respectiv la nevoia de consolidare a Bazei Tehnologice și Industriale în domeniul Apărării. „Este important ca industria europeană de apărare să se dezvolte într-o manieră echilibrată geografic, iar întreprinderile mici și mijlocii, precum și start-upurile din întreaga Europă să fie integrate în ecosistemul industrial. De asemenea, cooperarea UE-NATO pe această temă este esențială pentru utilizarea potențialului instrumentelor pe care cele două organizații le au la dispoziție”, a afirmat ministrul Tîlvăr.
Întâlnirea celor doi oficiali a reliefat rolul tot mai important al Comisiei Europene în sprijinirea statelor membre pe dimensiunea de securitate și apărare, fiind susținută necesitatea continuării dezvoltării sinergice a relațiilor UE-NATO.                                                                                                                                    Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii