Portrete
Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea
17:22 23 10 2016 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ştiaţi că...? Anamaria Marinca, cunoscută mai ales pentru rolul din „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”...

ro

01 Apr, 2015 12:19 1193 Marime text
Actriţa Anamaria Marinca, cunoscută mai ales pentru rolul din „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, s-a născut pe 1 aprilie, la Iaşi. Împlineşte, astăzi, 37 de ani.
 
A studiat vioara în copilărie, potrivit Wikipedia, dar a renunţat la muzică în favoarea actoriei. A absolvit Universitatea de Arte Plastice „George Enescu" din oraşul natal. Anamaria Marinca a interpretat roluri în producţii româneşti şi internaţionale, cum ar fi „Measure for Measure", la Teatrul Naţional din Londra.
 
În 2007, a jucat în filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu. Producţia a câştigat premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Acțiunea filmului este plasată în ultimii ani ai regimului Ceaușescu și urmărește, pe parcursul unei singure zile din anul 1987, povestea a două studente.
 
De asemenea, actriţa a apărut şi în filmul lui Francis Ford, „Coppola Youth without Youth”, în „Five Minutes of Heaven", alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, dar şi în producţiile „Hotel Babylon", produs de BBC, şi „Boogie", de Radu Muntean.
 
Sursa foto: Cinemagia

Ti-a placut articolul?

Comentarii