Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varza roşie, leguma medicament. Ce beneficii are asupra organismului

ro

01 May, 2017 00:00 9834 Marime text
Varza roșie conține cu până la 50% mai multă vitamina C decât varza albă (maximum 57 mg, pentru 100 de grame de produs proaspăt, față de un minim de 36 mg la varza albă.

Pigmentul care îi dă culoarea roșie - violacee, denumit resveratrol, este un antioxidant, considerat cel mai puternic antioxidant natural descoperit până în prezent, astfel că varza roșie are calități curative și este recomandată în diferite afecțiuni, conform wikipedia.org.
Varza roșie se poate folosi pentru prevenirea și combaterea degenerării celulelor din sistemul nervos central, care determină apariția sindromului Alzheimer. Încă nu se cunosc foarte multe despre capacitatea tratamentului cu varză roșie de a restabili funcțiile cerebrale alterate de Alzheimer, însă efectul de prevenire și de încetinire și uneori chiar stoparea evoluției bolii cu ajutorul verzei roșii este cert.

Cantitatea mare de vitamina C conținută de această legumă ajută inima și aparatul cardiovascular să facă față febrei dezvoltând acțiunea sistemului imunitar. De asemenea, alergiile pot fi prevenite cu succes prin administrarea unor cure de salată de varză roșie pe timpul iernii, conținutul ridicat de vitamina C și antioxidanți ajutând la reglarea reacției sistemului imunitar la interacțiunea cu factorii externi, mai transmite sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii