Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varza roşie, un adevărat inamic al unei boli nemiloase

ro

23 Mar, 2017 00:00 2987 Marime text
Varza roşie este de câteva ori mai bogată în vitamina C decât portocalele, are un număr redus de calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant. Varza roşie ajută la prevenirea răcelilor, a infecţiilor bronşice, pulmonare şi urinare. Aceasta blochează replicarea viruşilor gripali, dar şi a celor care produc hepatita sau herpesul. Bolnavii cu infecţii respiratorii pot consuma varza roşie proaspătă, sub formă de salată, câte 300-400 g pe zi pentru a grăbi procesul vindecării.

În caz de febră se administrează sucul de varză roşie, câte 200 mililitri, băut de 2-3 ori pe zi. Conţinutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajută inima şi sistemul cardiovascular să reziste cu succes temperaturii ridicate.
Varza roşie este folosită cu succes ca adjuvant contra cancerului gastric, a celui uterin, a celui de sân, a celui intestinal şi al polipilor intestinali. Cercetătorii au stabilit că unii compuşi din varza roşie împiedică transportul colesterolului cu densitate redusă (forma periculoasă a acestuia), către vasele de sânge şi către ţesuturi. De asemenea, varza roşie, prin conţinutul său de vitamina C şi alţi antioxidanţi, împiedică oxidarea colesterolului pe artere şi formarea plăcilor de aterom. Se recomandă consumul de varză roşie sub formă de salată, câte 300 g zilnic, vreme de măcar trei zile pe săptămână.
Această legumă este folosită cu succes în tratarea obezităţii, a constipaţiei, dar şi a surmenajului fizic şi intelectual.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii