Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de sâmburi de struguri măreşte capacitatea de rezistenţă a sistemului imunitar

ro

28 Aug, 2014 13:11 1710 Marime text
Uleiul de sâmburi de struguri este unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, care contribuie la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi la scăderea nivelului colesterolului. Acest ulei contribuie la prevenirea hipertensiunii arteriale, la protejarea sistemului circulator, mărind capacitatea de rezistenţă a sistemului imunitar. Mai mult, îmbunătăţeşte memoria, impiedică apariţia afecţiunilor degenerative ale creierului, iar prin acţiunea sa pozitivă asupra vaselor de sânge oculare, deţine un rol important şi în menţinerea acuităţii vizuale.
 
Uleiul de sâmburi de struguri este bogat în substanţe minerale, precum cupru, seleniu, zinc, în vitaminele E şi F, şi protianidine, care au un efect antiîmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât cel al vitaminei E. De asemenea, acest ulei  are efecte tonice şi revigorante asupra pielii, o hidratează şi îi oferă elasticitate, previne apariţia bolilor vasculare, cum ar fi ateroscleroza. 

Uleiul de sâmburi de struguri conţine anumite substanţe ce împiedică formarea fibroamelor uterine sau a chisturilor ovariene, micşorează riscul apariţiei cancerului de colon sau a celui de stomac şi, totodată, împiedică apariţia afecţiunilor degenerative ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii