Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Te simți obosit? Vezi ce alimente îți scad productivitatea

ro

30 May, 2015 00:00 851 Marime text
Te-ai întrebat vreodată de ce productivitatea ta scade brusc în a doua parte a zilei? Cu toate că nu depui cine ştie ce efort la locul de muncă şi ai grijă să dormi suficient în fiecare noapte, te simţi din ce în ce mai obosit şi nu te mai poţi concentra la fel de bine ca în primele ore ale dimineţii. Explicaţia e simplă. Oboseala pe care o resimţi este cauzată de obiceiurile tale alimentare. Iată o listă cu ceea ce trebuie să eviţi să mănânci dimineaţa şi cu gustările care nu fac bine organismului tău, făcută de one.ro.

Bananele. Deşi acestea pot constitui lejer un mic dejun delicios nu trebuie să uităm că au în compoziţia lor mult magneziu. Ce face magneziul? Relaxează muşchii. Tocmai de aceea sunt excelente de consumat înainte să mergem la somn, nu la primele ore ale dimineţii. 
Pâinea albă are un index glicemic ridicat. Carbohidraţii din aceasta nu te vor ajuta să te simţi mai puternică şi nu-ţi vor ţine de foame un timp îndelungat pentru că nu conţin prea multe fibre.
Carnea roşie are un conţinut ridicat de grăsimi. Nu neapărat că o să te îngraşi 2 kg dacă o sa mănânci o friptură, dar corpul tău se va chinui ceva timp să o digere. Toată  energia pe care ai putea să o foloseşti pentru altceva, se va pierde în procesul de digestie.

Cireşele sunt bogate în melatonină, iar aceasta ajută la reglarea somnului.
Dulciurile. Dar cum aşa, când tu ştiai că dulciurile îţi dau energie? Da, aşa e, dar pentru o perioadă scurtă de timp. După acel mic boom energetic, va urma o adâncă şi sigură cădere în somn şi dacă nu vei putea satisface această nevoie a organismului, sunt slabe şansele să-ţi prelungeşti productivitatea până seara. Zahărul din dulciuri ajută la eliberarea insulinei, iar aceasta la rândul ei ajută la eliberarea triptofanului, un aminoacid care induce somnul. Aşa că dacă nu vrei să dormi în post la birou, lasă ciocolata pentru momentele în care îţi permiţi să faci asta.
Cafeaua. Deşi îţi poate părea relativ ciudat, cafeaua are în mare parte acelaşi efect pe care îl au şi dulciurile. Îţi dă energie pentru o oră – o oră şi jumătate, dar după ce efectul cafeinei trece, o să vrei să tragi un pui de somn.

Sursa: one.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii