Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simptomele şi tratamentul apneei în somn

ro

15 Aug, 2014 00:00 2196 Marime text
Apneea afectează modul în care respirăm în timpul somnului, prin apariţia unor pauze între respiraţii, ce durează, de obicei, între zece şi 20 de secunde. Netratată, afectează calitatea somnului şi, în afară de oboseală, poate duce la apariţia unor probleme serioase de sănătate, precum diabet, hipertensiune, boli cardiace, infarct sau creştere în greutate.
 
Simptomele apneei apar numai în timpul somnului şi printre acestea se numără sforăitul tare şi cronic, respiraţia îngreunată, pauzele lungi între respiraţii. De asemenea, alte semne şi simptome includ trezitul cu senzaţia de gură uscată sau de gât uscat, dureri de cap dimineaţa, trezitul în timpul nopţii, uneori, cu o senzaţie de sufocare, mersul frecvent la baie, scăderea capacităţilor de memorare şi de concentrare, iritabilitate sau depresie.
 
Această afecţiune poate fi tratată şi controlată. Cele mai importante măsuri se referă la controlul greutăţii, renunţarea la fumat, evitarea cofeinei, a alcoolului sau a somniferelor, evitarea poziţiei de dormit pe spate şi ridicarea capului mai sus decât nivelul la care se află restul corpului. Tratamentul chirurgical al apneei în somn vizează malformaţiile căilor respiratorii, care stau la baza acestei afecţiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii