Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
08:21 24 09 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sfecla roșie previne și tratează leucemia

ro

06 Sep, 2017 23:58 384 Marime text
Prin conținutul ei bogat în fier și vitamina C, sfecla roșie favorizează creșterea nivelului de hemoglobină din sânge. Anemia și alte boli grave ale sângelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfecla roșie, care contribuie și la întărirea pereților vasculari.
 
Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal și cel gastric datorită faptului ca aceasta este bogată în substanțe antioxidante. Rădăcina de sfecla roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum și în cancerul testicular, informează Agerpres.ro (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/01/06/leacuri-din-gradina-sfecla-rosie-11-49-04)
 
Bogată în potasiu și în acid folic, sfecla roșie este benefică celor care au probleme de inima. Sfecla reglează tensiunea arterială și asigură buna funcționare a musculaturii cordului. Prin consumul de sfeclă putem menține la cote normale nivelul de colesterol din sânge. Frunzele de sfeclă sunt foarte bune în ameliorarea osteoporozei.
 
Mulțimea de microelemente care se găsesc în sfeclă în cantități apreciabile o transformă într-un mijloc eficient de detoxifiere a organismului și de întărire a imunității. Sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile înfloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism se strică.
 
Împotriva simptomelor de gripă și răceală este indicat consumul zilnic a două pahare cu suc de sfeclă roșie.
 
Parodontoza, o boală destul de gravă la nivelul danturii poate fi combătută cu ajutorul sfeclei roșii.
 
Bolile renale, precum infecțiile și calculii renali pot fi combătute prin consumul de sfeclă roșie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii