Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de sfeclă roșie, unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva arsurilor gastrice

ro

13 Feb, 2021 00:00 3841 Marime text
  • Pentru eficiența maximă a sucului de sfeclă, acesta se consumă imediat după ce a fost făcut și nu mai mult de 300 ml, deoarece are anumite efecte adverse.
  • Sucul din sfeclă roșie este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva arsurilor gastrice, a refluxului gastroesofagian sau a ulcerului.
Sfecla roșie este eficientă atât crudă, cât și preparată termic.
 
Deși această rădăcină roșie nu are un gust tocmai plăcut, afecțiunile terapeutice ale sfeclei sunt foarte puternice.
 
Sucul obținut din sfecla crudă este puternic alcalin ceea ce determină tamponarea și reducerea acidității excesive din stomac. Sucul din sfeclă roșie este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva arsurilor gastrice, a refluxului gastroesofagian sau a ulcerului.
 
Se obține printr-un procedeu foarte simplu. Se ia o sfeclă de mărime medie, se spală bine, îndepărtându-se porțiunile ușor lemnoase, apoi se taie în bucăți mai mici care se introduc în storcătorul electric.
 
Cel mai mportant lucru care trebuie avut în vedere este faptul că rădăcina nu se curăță de coajă pentru că aici sunt depozitate cele mai importante vitamine și minerale care amplifică efectul terapeutic al sfeclei,  precizează autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulata "Leacuri mănăstirești". Pentru eficiența maximă a sucului de sfeclă, acesta se consumă imediat după ce a fost făcut și nu mai mult de 300 ml, deoarece are anumite efecte adverse.
 
Soluția ideală a unei astfel de cure este ca jumătate din cantitatea de suc să fie înlocuită cu suc de morcovi. Pentru obținerea unor bune rezultate se recomandă dietele între 10 și 30 de zile. O cură cu acest suc, scade și riscul afecțiunilor vasculare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii