Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:42 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum trebuie consumată sfecla

ro

18 Dec, 2019 00:00 257 Marime text

Sfecla roșie este folosită de obicei în salate, ciorbe, smoothie-uri sau pusă la murat, informează romaniatv.net.
 
Dar știai că sucul legumei poate fi substitutul perfect pentru băuturile energice atunci când ai nevoie de energie pentru a termina activitățile zilnice?
 
Leguma roșie este sursă importantă de vitamine, minerale și compuși organici, de care organismul are nevoie pentru a-și putea îndeplini funcțiile. În plus, are un conținut redus de calorii și nu conține colesterol. Iată care sunt beneficiile sfeclei roșii asupra sănătății
 

Îmbunătățește sănătatea inimii

 
Fibrele din sfeclă ajută la reducerea nivelului de colesterol  rău și al trigliceridelor. În același timp, crește nivelul colesterolului bun din corp, reducând astfel riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare.
 
Prin consumul sfeclei roșii, vei preveni infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și arteroscleroza.
 

Previne anumite tipuri de cancer

 
Bea suc de sfeclă de 2-3 ori pe săptămână. Compușii din legumă vor inhiba mutația celulară și vor încetini creșterea anumitor tumori. Sfecla roșie are capacitatea de a preveni cancerul de colon, de piele și pe cel pulmonar.
Întărește sistemul imunitar
 
Sfecla roșie este sursă bogată de vitamina C, substanță nutritivă care stimulează activitatea celulelor albe din sânge și care întărește sistemul imunitar, prevenind infecțiile.
 

Previne problemele oculare

 
Leguma roșie conține betacaroten, care previne problemele oculare.
Cataracta și degenerescența maculară sunt două afecțiuni care apar odată cu înaintarea în vârstă.
 
Așadar, pentru a nu le dezvolta, consumă sfeclă roșie. Include acest suc la dieta ta, și bea-l cel puțin o dată pe săptămână.
 
 
 
 
Sursa foto:  Arhiva ZIUA de Constanța
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii